Kanonier z Bundesligy prestúpil do Pohronia. Raffael chce Slovákom ukázať svoje schopnosti

NETKY.SK • 20 Október 2021, 10:23 • 2 min
Kanonier z Bundesligy prestúpil do Pohronia. Raffael chce Slovákom ukázať svoje schopnosti

ŽIAR NAD HRONOM – Svetoznámi futbalisti sú v najvyššej slovenskej súťaži ojedinelým javom. Posledný tím Fortuna Ligy FK Pohronie sa však rozhodol vyriešiť svoje problémy angažovaním brazílskeho útočníka Raffaela, ktorý v minulosti strašil obrany súperov v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný futbalista má pomôcť klubu v ofenzíve, keďže najväčšou slabinou Pohronia je slabý útok. Mužstvo strelilo v jedenástich zápasoch aktuálnej sezóny iba desať gólov. Raffael podpísal zmluvu do konca decembra.

 

 

„Stále sa chcem baviť futbalom a hrať ho pre svoje potešenie a potešenie divákov. Keď ma oslovil Loic Favré, ktorého dobre poznám, či môžem prísť pomôcť klubu, v ktorom sa angažuje, prekonať problémy, do ktorých sa začiatkom sezóny dostal, tak som súhlasil. Páči sa mi projekt, ktorý chce tu na Slovensku začať realizovať a budem veľmi rád, ak svojimi skúsenosťami a verím, že aj gólmi, pomôžem tímu k víťazstvám,“ vyjadril sa pre oficiálny web klubu.

 

img

 

Loic Favré je synom úspešného trénera Luciena a v Pohroní vykonáva funkciu športového riaditeľa, navyše je spoluvlastníkom klubu. „Raffael je fantastický hráč a perfektný človek. Ak niekto dá počas svojej kariéry viac ako 80 gólov v jednej z najlepších líg sveta, netreba o ňom diskutovať. Napriek tomu, že prichádza počas rozbehnutej sezóny ako voľný hráč, ide o veľkého profesionála, ktorý sa pripravoval s jedným tímom vo Švajčiarsku. Myslím si, že v našom tíme zohrá dôležitú úlohu, a to, že hráč takéhoto kalibru sem prišiel, bude prínosom pre celú Fortuna ligu,“ prezradil Švajčiar.

 

img

 

Raffael v minulosti úspešne pôsobil v Herthe Berlín, Dyname Kyjev či v Schalke 04. Dlhých sedem rokov bol ofenzívnym esom v Borussii Mönchengladbach, kde strelil 57 gólov v 164 zápasoch, v nemeckej Bundeslige má celkovo na konte 82 presných zásahov. V Gladbachu s ním po sezóne 2019/2020 nebola predĺžená zmluva a bol voľným hráčom. V Pohroní bude nosiť dres s číslom 9.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies