Kanonier Schick si v dueli s Mainzom poranil lýtko

NETKY.SK • 20 Február 2022, 11:34 • 2 min
Kanonier Schick si v dueli s Mainzom poranil lýtko

MAINZ – Útočník Patrik Schick v tejto sezóne straší v drese Bayeru Leverkusen obrany súperov, no v piatkovom zápase na ihrisku 1. FSV Mainz 05 musel striedať kvôli zranenému lýtkovému svalu. Dĺžka jeho prípadnej absencie zatiaľ nie je známa.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Schick strelil v predohrávke 23. kola už svoj 20. gól v bundesligovej sezóne, krátko po prestávke však musel odísť z ihriska. Zhruba po tridsiatich sekundách hry si bez cudzieho zavinenia poranil ľavé lýtko a po následnom ošetrovaní pre neho duel skončil. Tretí tím najvyššej nemeckej súťaže bez svojho kanoniera dvakrát neudržal vedenie a prehral 2:3.

 

 

„Ešte som sa s hráčom nerozprával, takže sa k rozsahu zranenia neviem vyjadriť. V najbližších dňoch sa podrobí nevyhnutým vyšetreniam a potom oznámime, ako na tom je,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Gerardo Seoane. Schick v tomto ročníku naháňa ofenzívne eso Bayernu Mníchov Roberta Lewandowskeho v súťaži o kráľa strelcov, poľský forward má momentálne na konte o šesť presných zásahov viac.

 

 

Situáciu pozorne monitorujú aj zástupcovia českej reprezentácie, ktorú na záver marca čaká play-off o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta v Katare. Leverkusen navyše bojuje o účasť v budúcoročnej edícii prestížnej Ligy majstrov a tak obe strany dúfajú, že nepôjde o dlhú rekonvalescenciu.

 

 

Schick na seba po prvýkrát upozornil vo svojej premiérovej a jedinej sezóne v drese Sampdorie Janov, keď nastrieľal 11 gólov v 32 zápasoch a odmietol predĺžiť zmluvu čakajúc na ponuku slávnejšieho klubu. O český talent prejavil záujem turínsky Juventus, ktorý aktivoval výkupnú klauzulu vo výške 30 miliónov eur, hráč však až dvakrát neprešiel lekárskou prehliadkou a napokon zakotvil v AS Rím, kde sa vôbec nepresadil a po pôsobení v Lipsku napokon našiel nový domov v Leverkusene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona