Kanonier Messi dal 5 gólov Celticu a 9 v Lige majstrov z 10 striel na bránku

NETKY.SK • 24 November 2016, 13:23 • 2 min
Kanonier Messi dal 5 gólov Celticu a 9 v Lige majstrov z 10 striel na bránku

GLASGOW - Postupové víťazstvo FC Barcelona do osemfinále futbalovej Ligy majstrov bolo v stredu večer v glasgowskom Celtic Parku najmä Messiho víťazstvom.

slovakia

left justify in out

Šťúply Argentínčan znova potvrdil, že je v barcelonskej zbierke klenotov tým najjagavejším drahokamom. Jeho volej z 24. min po prihvávke Neymara k pravej žrdi bránky Craiga Gordona bol dielom pohotovosti, skvelého odhadu situácie a v konečnom dôsledku presnosti. Premenený pokutový kop z 55. min stanovil pre FCB postupovú definitívu z prvého miesta v kombinácii s remízou Manchestru City v Mönchengladbachu.

 

Rečou štatistík Messi strelil už deväť gólov v tejto sezóne Ligy majstrov (o 4 viac ako druhý najlepší strelec LM Edinson Cavani, pozn.), z toho päť do siete Celticu. V dlhodobom súboji o to, kto sa stane prvým stogólovým strelcom Ligy majstrov, Messi znížil náskok Cristiana Ronalda na 92:95. To ešte nie je všetko. Barcelonský superhrdina v stredu zavŕšil stovku gólov na klubovej medzinárodnej úrovni. Ide o súčet jeho zásahov v Lige majstrov, svetovom šampionáte klubov (5) a Európskom superpohári UEFA (3).


"S Messim je to vždy iný príbeh. Kto si zaplatí vstupné v zápase s ním, nikdy neľutuje, že prerobil. Tak to bolo aj v Celtic Parku. Slogan pozývajúci na duel Celtic - FC Barcelona by znel asi takto: Poďte si pozrieť 90 minút mágie s loptou pri nohách. Mágie, pri ktorej sa zastavuje dych a užívate si futbal," napísala španielska Marca v reakcii na Messiho stredajší futbalový večer. Futbalový portál OptaJose, ktorý sa špecializuje na rôzne zaujímavosti, vypichol tento postreh: "Messi skóroval deväťkrát v tejto sezóne LM z desiatich striel na bránku. Smrteľné!"


Španielsky šampión sa v skupinovej časti LM nevyhol výkyvom, ale na Celticu si poriadne zgustol. Domácich 7:0 v kombinácii 2:0 u súpera svedčia o veľkej hernej prevahe a suverenite, aj keď v odvete to bolo na strely celkovo iba 9:7 pre Kataláncov. Držanie lopty (60% - 40%) a rohy (5:1) zasa hovoria jasne v prospech neskoršieho víťaza.


"Ďalšia lekcia od Lea. Ešteže nás tréner Rodgers ubezpečil, že sa poučí," napísal škótsky Daily Mail. "Európske dobrodružstvo v podaní Celticu malo trpký koniec pred vlastnými fanúšikmi, keď mu jeden z gigantov uštedril ešte zhovievavú prehru," pridal sa Daily Record s upozornením na to, že škótsky zástupca skončil v C-skupine posledný bez nároku na jarné pokračovanie vo futbalovej Európe.


"Dali sme do toho všetko. Nepustili sme ich do množstva príležitostí a za stavu 0:1 sme mali šancu na vyrovnanie. Ibaže Barcelona pridala druhý gól," priznal kouč Celticu Brendan Rodgers. Nepáčilo sa mu posúdenie zákroku obrancu Emilia Izaguirreho na Luisa Suáreza, po ktorom nasledoval pokutový kop. "Luis to urobil veľmi šikovne. Chytil sa obrancu, obtočil sa okolo neho a spadol. Penalta to nemala byť, ale Messi ju premenil a to bolo kľúčové pre tento zápas," cituje trénera Rodgersa web BBC. "Rozhodcovia nám túto noc nič nepripískli, ale tak to zavše býva," doplnil kormidelník Celticu.


"Bol to náročný zápas, ale taký sme očakávali. V jednej z najťažších skupín sme dokráčali až na vrchol. Gratulácia patrí celému mužstvu," uviedol tréner FCB Luis Enrique. Povahu stretnutia zrejme najviac vystihuje barcelonský reportér UEFA Graham Hunter. "Španieli majú na to výraz ´resultado cordo´, čiže ´krátky výsledok´, ktorý znamená, že sa to mohlo skončiť oveľa vyšším rozdielom pre favorita. Inými slovami, Celtic môže byť vzhľadom na výsledok hrdý a Barcelona zasa predviedla viac než ukazujú dva Messiho góly v konečnom skóre," napísal Graham Hunter.


V druhom súboji predposledného kola v C-skupine sa Borussia Mönchengladbach (Nem.) a Manchester City rozišli zmierlivo 1:1. Domácich poslal do vedenia v 23. min strelou z hranice šestnástky brazílsky útočník Raffael, hostia vyrovnali v nadstavenom čase prvého polčasu zásluhou skúseného Španiela Davida Silvu. Z pár metrov iba dokopol do bránky centrovanú prihrávku Kevina de Bruyneho. Remíza obom tímom stačila na postup - hosťom do osemfinále LM a domácim na jarné pokračovanie v šestnásťfinále Európskej ligy.

 

Devätnásťročný slovenský talent László Bénes presedel stretnutie na lavičke náhradníkov Borussie. "Kontrolovali sme tento zápas, ale na víťazstvo to bolo málo. Sme v šestnástke najlepších a to je podstatné. Nemyslím si, že momentálne nám niečo chýba v porovnaní s výkonmi z úvodu sezóny," povedal De Bruyne na webe UEFA. "Bol to šialený súboj so vzostupmi a pádmi, ale napokon sme spokojní s bodom. Naším cieľom bolo zotrvať vo futbalovej Európe aj na jar, a to sme splnili," skonštatoval André Schubert, tréner Mönchengladbachu. "Som celkovo spokojný s vystúpením svojich hráčov aj s dosiahnutým bodom," krátko zhodnotil duel tréner "Citizens" Josep Guardiola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona