Kanonier Lewandowski historicky už na úrovni Müllerovcov

NETKY.SK • 5 Október 2015, 08:22 • 2 min
Kanonier Lewandowski historicky už na úrovni Müllerovcov

MNÍCHOV - Strelecký apetít poľského futbalistu v službách Bayernu Mníchov Roberta Lewandowského neutícha.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom šlágri 8. kola I. bundesligy dvoma gólmi prispel k vysokému víťazstvu Bayernu nad Borussiou Dortmund 5:1 a potvrdeniu suverénnej líderskej pozície v tabuľke. Bol to už jedenásty a dvanásty gólový zápis 27-ročného Poliaka v aktuálnej sezóne, čo je vyrovnaný rekordný historický zápis.

V najvyššej nemeckej súťaži strelili v úvodných ôsmich kolách súťažného ročníka 12 gólov iba legendárny Gerd Müller v sezóne 1968/1969 a jeho menovec Christian Müller o štyri ročníky skôr. Lewandowski potreboval na 12 gólov dokonca iba 7 bundesligových zápasov, proti Darmstadtu pre zranenie nenastúpil. Poľský zakončovateľ prekonal aj ďalšie čiastkové rekordy. Deväť presných zásahov v troch zápasoch v sérii nikto pred ním v I. bundeslige nedosiahol. V tomto kalendárnom roku za 10 mesiacov rozvlnil siete súperových brankárov už 31-krát, čo je tiež historický počin. Zaujímavo vyznieva aj fakt, že Lewandowski aktuálne strelil 12 gólov v štyroch súťažných vystúpeniach v sérii, z toho troch bundesligových Začal 5-gólovou kanonádou do siete Wolfsburgu (5:1), pokračoval dvoma gólmi na ihrisku Mainzu (3:0), nasledoval hetrik v rámci triumfu 5:0 nad Dinamom Záhreb v Lige majstrov a skvostný výpočet uzatvárajú dva góly proti Dortmundu (5:1). To všetko za 13 dní s priemerom 4 góly na zápas. Informácie priniesol poľský server Sportowe Fakty.

V nedeľňajšom súboji proti Bayernu síce futbalisti Dortmundu utrpeli vôbec prvú prehru pod novým trénerom Thomasom Tuchelom, ale jeden ich hráč rovnako ako Lewandowski naháňa rekordy. Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang strelil jediný gól svojho tímu a rozvlnil sieť už v desiatom zápase za Dortmund v neprerušenej sérii. V tomto bundesligovom ročníku má na konte 10 gólov. Svoju zatiaľ 12-gólovú gólovú jazdu odštartoval ešte v 33. kole uplynulej sezóny proti Wolfsburgu. Vyrovnal tým bundesligový rekord bývalého nemeckého reprezentanta Klausa Allofsa z roku 1984, ktorý vtedy rovnako na rozhraní dvoch sezón v desiatich zápasoch takisto strelil minimálne jeden gól a celkovo ich mal v sledovanom období na konte štrnásť.

Strelecká tabuľka I. bundesligy po 8. kole ročníka 2015/2016:

Robert Lewandowski (Poľ./Bayern Mníchov) 12 gólov
Pierre-Emerick Aubameyang (Gab./Borussia Dortmund) 10
Thomas Müller (Nem./Bayern Mníchov) 8



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies