Kanonier Barcelony Luis Suarez chcel získať taliansky pas, vyšetruje ho polícia

NETKY.SK • 22 September 2020, 20:6 • 2 min
Kanonier Barcelony Luis Suarez chcel získať taliansky pas, vyšetruje ho polícia

RÍM - Talianska polícia začala vyšetrovať pokus udeliť občianstvo uruguajskému futbalistovi Luisovi Suarezovi. Útočník túžil prestúpiť z FC Barcelona do Juventusu Turín a uplynulý štvrtok podstúpil jazykový test na Univerzite pre zahraničných študentov v Perugii.

slovakia

left justify in out

Podvod pri teste?

Polícia záznamy pedagogickej inštitúcie skonfiškovala. "Vyšetrovanie ukázalo, že témy skúšky boli s uchádzačom dohodnuté a vyhodnotenie bolo známe už pred testom," napísal v utorok vo vyhlásení vyšetrovací orgán mesta Perugia. Stíhaniu z podvodu a falšovania dokumentov bude čeliť zodpovedný učiteľ i rektor školy.

 

img

 

Suarez sa snažil získať pas aj na základe toho, že jeho manželka je Uruguajčanka talianskeho pôvodu. Ak by uspel, v Serie A by sa nepočítal za cudzinca.

 

Prečo chcel taliansky pas? 

Juventus Turín by ho mohol angažovať, hoci má v kádri naplnenú kvótu hráčov, ktorí nevlastnia pas Európskej únie. Z prestupu vzišlo a Suarez sa momentálne pokúša o prestup do Atlética Madrid.

 

img

 

Záujem Atlética Madrid

Pokiaľ by tento prestup vyšiel, Atlético by opäť získalo jedného z top hrotových útočníkov. Ich akvizíciami v minulosti boli napríklad Sergio Agüero, Jackson Martinez, Antoine Griezmann či Diego Forlán. Všetci až na MArtinéza prestúpili do iných európskych klubov. Martinéz vzal lepšie platenú ponuku z Číny. Na Wanda Metropolitano vypadá prestup Luisa Suaréza aj reálnejšie, keďže klub vedie najlepšie zarábajúci tréner sveta Diego Simeone, ktorý disponuje taktiež juhoamerickou náturou, kedže pochádza z Argentíny.

 

img

 

Nemenej známy tím z Madridu je v Európe známy tým, že káder si rozširuje poväčšine o hráčov buď priamo z Južnej Ameriky, alebo futbalistov s pôvodom z týchto krajín. Suarez má preto šancu aj dobre zapadnúť do konceptu hry tretieho tímu španielskej ligy.  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona