Kanoistku Kohlovú pred štartom rozhodili riasy: Mala som na áčko

NETKY.SK • 15 August 2016, 16:08 • 2 min
Kanoistku Kohlovú pred štartom rozhodili riasy: Mala som na áčko

RIO DE JANEIRO - Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Martina Kohlová nepostúpila do A-finále K1 na 200 m na OH v Riu de Janeiro. V treťom semifinále finišovala až na štvrtom mieste za Novozélanďankou Lisou Carringtonovou, Španielkou Teresou Portelovou Rivasovou a Innou Klinovovou z Kazachstanu, keď ju pred štartom rozhodili riasy.

slovakia

left justify in out

V utorok popoludní SELČ sa tak predstaví v B-finále. Do bojov o medaily sa kvalifikovali dve najlepšie kajakárky z každého semifinále a ďalšie dve na základe dosiahnutého času. Pre Kohlovú to bolo premiérové olympijské vystúpenie v singli, na OH 2012 v Londýne i na OH 2008 v Pekingu štartovala v K2 na 500 m spoločne s Ivanou Kmeťovou. V Riu ešte absolvuje disciplínu K1 na 500 m.

Kohlová bola sklamaná, že nepostúpila do bojov o medaily.

 

"Na štarte som si dávala dole riasy, v mojej dráhe ich bolo veľmi veľa. Aj som zdvihla ruku smerom k rozhodcovi, ale ten bol nervózny a poslal ma rýchlo na štart. Dosť to človeka rozhodí, najmä keď je to šprint. Dala som zo seba všetko, viac som nemohla. Nie som spokojná, mala som na áčko," povedala zverenka trénera Filipa Petrlu.

 

Výsledky tretieho semifinále K1 na 200 m:

1. Lisa Carringtonová (N. Zél.) 39,561, 2. Teresa Portelová Rivasová (Šp.) 40,241, 3. Inna Klinovová (Kaz.) 40,381 - postúpili do A-finále, 4. Martina KOHLOVÁ (SR) 41,286, 5. Andreanne Langloisová (Kan.) - postúpili do B-finále, 6. Conny Wassmuthová (Nem.) 41,725, 7. Lasma Liepová (Tur.) 41,866



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies