Kanoistika: Vlček po postupe slovenskej K4 do finále:"Dobrá voľba"

NETKY.SK • 7 August 2012, 11:11 • 2 min
Kanoistika: Vlček po postupe slovenskej K4 do finále:"Dobrá voľba"

Kanoistika: Vlček po postupe slovenskej K4 do finále:"Dobrá voľba"

slovakia

left justify in out

img

Novozložený slovenský štvorkajak v zostave Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr sa na OH 2012 v Londýne prebojoval priamo do štvrtkového finále K4 na 1000 m. Zverenci trénera Petra Likéra vyhrali spôsobom štart-cieľ prvú rozjazdu s takmer dvojsekundovým náskokom pred úradujúcimi majstrami sveta z Nemecka. Tretí skončili majstri Európy z Dánska.
      "Nemám rád takéto postupy, keď sa človek rozhoduje a nie je to jednoznačné," udýchane spokojne upresňoval taktiku Erik Vlček. "Mali sme na výber, priamy postup, alebo šetriť so silami. Povedali sme si, že je to prvá jazda a musíme vyskúšať, čo si môžeme dovoliť. Po polovici trate sme mali zvážiť, ak sa nám pôjde dobre, pokračujeme v tempe a o ďalších dvesto metroch už nám bude jasné, či 'dáme' aj záver. V opačnom prípade by sme od päťstovky vypustili a záver taktiež. Na päťstovke sme pádlovali s prehľadom na prvom mieste, aj sily nás neopustili, len sa chlapci sťažovali, že už sedeli nakrivo v lodi. Bočný vietor nám k tomu dopomohol, no dokázali sme udržať rýchlosť a aj zvýšiť frekvenciu pádlovania v závere."  
      Gelle, Jankovec, Vlček a Tarr zvládli spoločnú súťažnú premiéru v K4 na jednotku. Po skvelom štarte sa usadili na čele a po polovici trate mali už vyše dvojsekundový náskok pred Nemcami. Napokon dosiahli kvalitný výsledný čas 2:55,173. Z druhej rozjazdy si priamu účasť vo finále vybojovali Maďari, zo semifinále postúpili Austrálčania, Nemci, Česi, Rusi, Rumuni a Dáni. Pred štyrmi rokmi v Pekingu vybojovala slovenská káštvorka ešte s bratmi Richardom a Michalom Riszdorferovcami striebro. Na OH 2004 v Aténach získali Riszdorferovci, Vlček a Juraj Bača bronz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies