Kanoistika-MS: Gelle po senzačnom striebre: "Venujem ho trénerovi a priateľke"

NETKY.SK • 23 August 2010, 07:25 • 2 min
Kanoistika-MS: Gelle po senzačnom striebre: "Venujem ho trénerovi a priateľke"

Kanoistika-MS: Gelle po senzačnom striebre: "Venujem ho trénerovi a priateľke"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle získal na MS v Poznani senzačne striebornú medailu v K1 na 500 m. Vo finále finišoval časom 1:38,961 druhý s polsekundovou stratou na Švéda Andersa Gustafssona a dosiahol životný úspech.
Gelle v kajakárskom singli, v ktorom býva tradične najsilnejšia konkurencia, nechal za sebou olympijských šampiónov Kanaďana Adama Van Koeverdena, Brita Tima Brabantsa, Austrálčana Kena Wallacea i majstra sveta na kilometri Nemca Maxa Hoffa. Gelle sa po skvelom štatrte držal celú trať na bronzovej pozícii a vďaka výbornému finišu sa ešte posunul na striebornú priečku pred Van Koeverdena.
Gelle po nečakanom zisku striebra žiaril spokojnosťou. "Ešte stále tomu nemôžem uveriť, že mám striebornú medailu z MS. Pred začiatkom finále som nemal veľké oči. Hlavne som dúfal, že v silnej konkurencii nebudem posledný. Hovoril som si, že ak by sa mi nejakým zázrakom podarilo dostať do prvej šestky, bol by to super výsledok. Keď som sa pozrel na štartovú listinu a videl som všetky tie obrovské mená, na medailu som ani nepomyslel. Mám neskutočnú radosť, že som s takými esami ako Van Koeverden, Brabants, Wallace či Hoff dokázal nielen držať krok, ale ich dokonca aj zdolať," povedal pre TASR Gelle, ktorý venuje striebro najmä dvom ľuďom. "Medailu venujem predovšetkým môjmu trénerovi Radovi Šimočkovi a mojej priateľke. Obaja boli mojou veľkou oporou, psychickou i fyzickou," dodal člen Dukly Trenčín.
Veľkú spokojnosť s vystúpením Gelleho vyslovil slovenský reprezentačný tréner Pavel Blaho. "Peter dosiahol fantastický úspech a postaral sa o veľké prekvapenie. Celú finálovú jazdu som filmoval a po dojazde do cieľa som bol presvedčený, že skončil druhý, hoci na ukazovateli figuroval na bronzovej priečke. Tesne pred medailovým ceremoniálnom zmenili poradie a Peter sa posunul na striebornú priečku. Hoci K1 na 500 m už nie je olympijskou disciplínou, zišla sa v nej mimoriadne silná konkurencia a strieborná medaila má obrovskú cenu," povedal Blaho.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies