Kanoista Farkas: Stále musím veľa pracovať, aby som sa mohol porovnávať s tými najlepšími

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:53 • 2 min
Kanoista Farkas: Stále musím veľa pracovať, aby som sa mohol porovnávať s tými najlepšími

RIO DE JANEIRO - Premiérová účasť pod piatimi kruhmi bola pre Vincenta Farkasa veľká škola. Na olympiáde si uvedomil, že s najlepšími na svete sa ešte nemôže porovnávať, no verí, že onedlho ich dobehne.

slovakia

left justify in out

Ako hovorí, každý zreje inak. "Niekto rýchlo, niekomu to trvá roky. Ja si myslím, že skôr patrím do tej druhej kategórie. Ešte stále musím veľa pracovať, aby som sa mohol porovnávať s tými najlepšími," povedal po svojom vystúpení v C1 na 1000 m.

 

V B-finále skončil na 3. mieste a celkovo obsadil v disciplíne 11. priečku: "Olympijský víťaz Brendel z Nemecka alebo domáci dos Santos Queiroz to je o dosť lepšia kategória odo mňa a dostať sa na ich úroveň chce ešte veľa roboty. Ale myslím si, že to mám dobre rozbehnuté, len musím prejsť cez tie prekážky."

 

Dvadsaťtriročný pretekár dúfa, že sa mu to podarí do najbližšej olympiády v Tokiu 2020. "Neviem presne, koľko to bude trvať, ale keď sa každé ráno zobudím, tak budem myslieť na to, aby to bolo čo najrýchlejšie," povedal cieľavedomý Farkas.

 

So svojou prvou účasť na hrách bol celkovo spokojný, no trochu ho škrelo semifinálové vystúpenie. "Tam sa mi nedarilo úplne podľa mojich predstáv. Ale olympiáda je niečo, čo je raz za štyri roky, je tu svetová špička. Zdolal som tu napríklad bronzového medailistu z minulej olympiády či majstra sveta z Maďarska, čo sa mi ani nesnívalo. Takže som celkom spokojný," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies