Kaníkovi sa zatiaľ nepodarilo zmeniť názov Prosperity Slovenska na DS-SDKÚ

NETKY.SK • 10 December 2015, 15:43 • 2 min
Kaníkovi sa zatiaľ nepodarilo zmeniť názov Prosperity Slovenska na DS-SDKÚ

BRATISLAVA - Ľudovítovi Kaníkovi sa zatiaľ nepodarilo zmeniť názov strany, za ktorú kandiduje do budúcoročných parlamentných volieb. Je na listine strany Prosperita Slovenska. Názov chce zmeniť na Demokratická skupina - spolupráca, dôvera, kompetencia, úspech (DS-SDKÚ). Za tým, že sa proces zmeny naťahuje, vidí svojich protivníkov.

slovakia

left justify in out

"Niekto sa asi bojí," komentuje Kaník. Tvrdí, že DS-SDKÚ zväčša neobsahuje slová, ktoré tvoria názov SDKÚ-DS (Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana). Kaník chce zmeniť názov strany Prosperita Slovenska čo najskôr, aby to stihol do vytlačenia hlasovacích lístkov pre voľby.

 

Kaník priznal, že motiváciou vzniku novej strany bol neúspešný pokus o rekonštrukciu vnútorných pomerov SDKÚ-DS a tiež márne snahy o stmelenie rozdrobenej pravice. "Preto, aj keby sa mohlo zdať, že vytvorením novej strany prispievame k drobeniu, našou zásadou, ktorú budeme presadzovať, je potreba spolupráce a integrácie," uviedol Kaník.

 

Na kandidátke strany je 34 mien. Lídrom je Kaník. Druhé miesto obsadil riaditeľ nitrianskeho Divadla Andreja Bagara Ján Greššo, tretie bývalý minister zdravotníctva Tibor Šagát. V súvislosti s financovaním kampane Kaník vyhlásil, že strana nemá v súčasnosti žiadne peniaze a žiadnu volebnú kampaň, ani silných mužov, spoločnosti či pôžičky v pozadí. Spôsob, akým ide jeho nová strana do volieb, sám označil za "mission impossible".

 

SDKÚ-DS Pavla Freša prirovnáva Kaníkovu aktivitu k spôsobom Nory Mojsejovej. "Kaník klesol na jej úroveň, rovnako ako ona sa snaží priživiť na značke strany, s ktorou nemá nič spoločné," napísali z tlačovej služby SDKÚ-DS. Kaníkovi ide podľa "frešovcov" iba o poškodenie SDKÚ-DS a znechutenie jej voličov a členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona