Kaníkova platforma sa volá Demokratická skupina

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:20 • 2 min
Kaníkova platforma sa volá Demokratická skupina

BRATISLAVA – Platforma, ktorú zakladá v SDKÚ-DS poslanec NR SR Ľudovít Kaník, bude niesť názov Demokratická skupina. Ide o pracovný názov.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes novinárom Kaník, ide o názorovú platformu a oddnes bude on vystupovať ako jej reprezentant. Platforma vzniká ako neformálna skupina. Podľa neho sa k platforme prihlásilo 50 miestnych združení z celého Slovenska a tiež europoslanec Eduard Kukan. „Podpora rastie. Pridávajú sa ďalší jednotlivci a združenia,“ konštatoval. Podľa neho označenie Demokratická skupina vystihuje jeden z pilierov, na ktorých stáli hodnoty Demokratickej strany, ktorá spoluvytvorila súčasnú stranu SDKÚ-DS.

 

Kaník oznámil založenie názorovej platformy 21. mája. Platforma sa chce dištancovať od konania predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša, ktorý sa podľa Kaníka prepožičal návrhom Smeru v súvislosti s novozvoleným predsedom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Karolom Mitríkom. Kaník bol donedávna členom prezídia strany a predsedom jej rozpočtového výboru, pre nesúhlas s nomináciou Karola Mitríka na predsedu NKÚ sa však straníckych funkcií vzdal. Kaník má záujem zúčastniť sa na primárnych voľbách na lídra kandidátky SDKÚ-DS do parlamentných volieb.

 

Ľudovít Kaník ako reprezentant platformy predkladá do parlamentu viacero noviel zákonov. Ide o tie, s ktorými v tomto volebnom období už viackrát nepochodil. Napríklad navrhuje zmeny v priestupkovom zákone. Podľa neho totiž poberatelia sociálnych dávok majú imunitu. „Poberateľ je prakticky beztrestný, ak spácha priestupok, nemá z čoho zaplatiť pokutu. Úrady mu ju ani radšej neuložia. Ak nie je možné zaplatiť pokutu navrhujem, aby si ten, kto spácha priestupok, musel trest odpracovať verejnou prácou v prospech obce,“ povedal Kaník. Zároveň upozornil, že na páchanie trestnej činnosti sa zneužívajú maloletí. Preto tiež navrhuje, aby zodpovednosť za páchanie priestupkov maloletými bola prenesená na rodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies