Kaník zakladá novú stranu, dohodol sa s Prosperitou Slovenska

NETKY.SK • 7 December 2015, 14:02 • 2 min
Kaník zakladá novú stranu, dohodol sa s Prosperitou Slovenska

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Ľudovít Kaník zakladá novú stranu Demokratická skupina – Spolupráca, Dôvera, Kompetencia, Úspech.

slovakia

left justify in out

Skratka tejto strany je Demokratická skupina SDKÚ. Strana vznikla dohodou už s existujúcou stranou Prosperita Slovenska, za ktorú kaníkovci podali aj kandidačnú listinu do parlamentných volieb. K zmene názvu strany má prísť v najbližších hodinách. Na tlačovej besede o tom informoval Ľudovít Kaník. Strana Prosperita Slovenska mala podľa Kaníka jediného člena, jej predsedu Alexandra Františka Zvrškovca. „Nebol to obchod ani nákup,“ povedal Kaník.


Kandidátku strany povedie do volieb poslanec NR SR Ľudovít Kaník. Dvojkou na kandidátke je herec Ján Greššo. Ten bol od januára šéfom kultúrnej sekcie SDKÚ-DS. Z tretieho miesta kandiduje exminister zdravotníctva najskôr za Demokratickú úniu Slovenska, neskôr za Slovenskú demokratickú koalíciu Tibor Šagát. Ten pôsobil aj v parlamente ako poslanec NR SR. Strana predložila kandidačnú listinu z 24 kandidátmi.


Novú stranu Kaník vytvoril, pretože strana, ktorej bol donedávna členom (SDKÚ-DS poznámka SITA) sa vzdialila od pôvodných hodnôt. „Našou snahou bude osloviť všetkých voličov SDKÚ, ktorí sú dnes v mnohých stranách, a tiež sklamaných ľudí, ktorí dnes nemajú koho voliť. Je to signál pre bývalých voličov SDKÚ,“ vyhlásil Kaník. Napriek tomu, že vytvára novú stranu, Kaník sľubuje, že bude neustále presadzovať potrebu spolupráce a integrácie. „Musíme sa vrátiť k základu úspechu, ktoré pravica mala. Bolo to vďaka zjednoteniu a spoločnému postupu,“ zdôraznil.


Kaník sľubuje odvážny program postavený na ekonomických prioritách. Avizuje výrazné zníženie odvodového zaťaženia a rovnú daň na úrovni 15 percent.
Zmenou názvy strany, ktorá podala kandidátku do parlamentných volieb pod iným názvom, sa Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán môže zaoberať, keď sa zmení oficiálny názov strany a komisia dostane podanie na túto tému. Podľa zapisovateľky štátnej volebnej komisie Evy Chmelovej zákon o podmienkach výkonu volebného práva takúto situáciu nerieši.
 

Poslanec Ľudovít Kaník klesá podľa strany SDKÚ-DS na politickú úroveň Nory Mojsejovej. Ako ďalej uviedla strana pre agentúru SITA, "po tom, čo Kaníka odmietli všetky relevantné existujúce politické strany a v materskej strane nezískal ani jeden podporný hlas, rozhodol sa kúpiť si neznámu stranu a nedovolene ju premenovať na SDKÚ. Jeho jediným cieľom je čo najviac poškodiť SDKÚ-DS a znechutiť jej voličov a členov".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona