Kaník: SDKÚ musí zostaviť nový tím, nepoznačený bojmi

NETKY.SK • 29 September 2014, 10:54 • 2 min
Kaník: SDKÚ musí zostaviť nový tím, nepoznačený bojmi

BRATISLAVA – SDKÚ-DS musí podľa predsedu poslaneckého klubu strany Ľudovíta Kaníka zostaviť nový tím ľudí do vedenia strany, ktorý nie je poznačený funkcionárskymi bojmi a ktorý si uvedomuje spätosť s hodnotami a princípmi strany.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Kaník dnes pre agentúru SITA, SDKÚ-DS stojí na hodnotách ako sú sloboda, demokracia, vlastenectvo, ochrana záujmov strednej vrstvy a spravodlivosť. “Keď sa tohto budeme držať, je to kompas, ktorý ukáže správny smer v každodennom politickom živote. Na tom staviam svoje politické videnie,” povedal s tým, že chladná hlava je predpokald pre nachádzanie dobrých riešení.

 

Podľa Kaníka sa na vnútrostranícku situáciu treba pozrieť realisticky a nie spôsobom, že po nás potopa. “Osud strany nemôže stáť na jednom človeku. Dobrá strana sa opiera o svoje hodnoty a princípy, ktoré presadzuje. Aktuálni lídri sú len lepší alebo horší nositelia týchto hodnôt,” povedal. Lídri podľa Kaníka odchádzajú a prichádzajú, ale strana, ktorá sa drží hodnôt, zostáva. “Nemôžeme opustiť našich voličov, ktorí stále sú. Patria sem aj bývalí voliči, pretože oni neopustili hodnoty a princípy, len ich sklamala situácia. Ciest pre obnovenie dôvery je viac,” dodal. 

 

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo zostal v sobotu po mimoriadnom kongrese vo funkcii, jeho odporcom sa ho nepodarilo odvolať. Proti Frešovi síce hlasovala nadpolovičná väčšina prítomných delegátov, podľa stanov na odvolanie však boli potrebné tri pätiny hlasov z pozvaných delegátov. Traja podpredsedovia SDKÚ-DS Viliam Novotný, Ivan Štefanec a Martin Fedor sa následne vzdali straníckych funkcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies