Kaník: SDKÚ by nemala mať problém s priznaním chýb

NETKY.SK • 29 August 2014, 11:58 • 2 min
Kaník: SDKÚ by nemala mať problém s priznaním chýb

BRATISLAVA – SDKÚ-DS by podľa predsedu poslaneckého klubu Ľudovíta Kaníka nemala mať problém s pomenovaním chýb a s dištancovaním sa od nich. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, popri pozitívach je prirodzené, že sa stali chyby.

slovakia

left justify in out

„Pozíciu SDKÚ zneužili niektorí ľudia, ktorí sa cez ňu dostali k vplyvu. To treba priznať, poučiť sa a odmietnuť to,“ konštatoval. Podľa neho sa stalo, že existovali ľudia, ktorí sa cez SDKÚ-DS snažili ovplyvňovať ekonomické záležitosti. „SDKÚ však nikdy nebola stranou, pre ktorú by toto bol princíp. To je vec, ktorá sa niekedy stala, ale nepatrí to do DNA SDKÚ-DS,“ povedal s tým, že jeho strana vždy zužovala priestor na korupciu ako sa len dalo.

 

SDKÚ-DS menila podľa Kaníka prostredie, ktorým sa minimalizovala korupcia. „Vyhubiť ju nikdy nemôžeme, pretože ľudia majú chyby a takí aj zostanú. Preto potrebujeme dobré zákony, ktoré na to pamätajú. SDKÚ vylepšovala zákony, aby zmizol priestor na korupciu. Smer je presne opačná strana. Vytvára priestor, aby klientelizmus a korupcia rástli a vytvárali sa na to dobré podmienky,“ vyhlásil. Ideálnym príkladom je podľa neho spôsob tunelovania a zneužívania eurofondov a mnoho ďalších príkladov. „Vytvára tak aj cez zákony priestor pre kšefty ľudí, ktorí sú napojení na politickú stranu. Toto SDKÚ nikdy nerobila,“ povedal Kaník. 

 

Chybou SDKÚ-DS bolo podľa Kaníka to, že v istom období zapochybovala o správnosti cesty, ktorú presadzovala. Ktorá menila Slovensko reformami na úspešnú krajinu. „Začala uhýbať doľava, hovorila o opravovaní reforiem, aj keď opravovať nebol dôvod. Vylepšovať áno, ale pokračovať v ceste. My sme zastali. Keď strana začne pochybovať o správnosti cesty, po ktorej kráča, ako môže vzbudzovať dôveru svojich voličov? Budú pochybovať aj oni a omnoho viac,“ zdôraznil Kaník. SDKÚ-DS sa podľa neho musí vrátiť a pevne stáť na hodnotách, na ktorých rástla a ktoré presadzovala. „Hodnoty slobody, demokracie, vlastenectva. Príslušnosti k západnej kresťanskej civilizácii. Podpore rastu ekonomiky, dobrého podnikateľského prostredia, rastu zamestnanosti a vnímania štátu ako nástroja služby občanom. A získať späť dôveru voličov,“ dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona