Kaník: Schválenie plánu Váhostavu znak bezprávia

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 11:55 • 2 min
Kaník: Schválenie plánu Váhostavu znak bezprávia

BRATISLAVA - Prípadné schválenie reštrukturalizačného plánu spoločnosti Váhostav - SK, a. s. je známka bezprávia na Slovensku a dostatočný dôvod na pád vlády Roberta Fica. Vyhlásil to vo štvrtok na brífingu poslanec Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS). Podľa neho firiem, ktoré postupovali ako Váhostav je viac a spôsob vládnutia Roberta Fica na to vytváral priestor.

slovakia

left justify in out

Ako informoval poslanec, minulý týždeň sa obrátil so žiadosťou na generálneho prokurátora, aby využil všetky zákonné možnosti, prostriedky a svoje postavenie v rámci reštrukturalizačného procesu spoločnosti Váhostav. Prokurátor mal zabrániť, aby schránkové firmy nemali možnosť vytiahnuť peniaze z Váhostavu. "Ide o sumu asi 20 miliónov eur, ktoré by takýmto spôsobom navždy zmizli zo Slovenska a nikdy v živote by sa s tým už nič nedalo robiť. Aj keď by sa zistilo, že to bolo protizákonné," povedal Kaník.

 

Po štvrtkovom stretnutí, nie s generálnym prokurátorom, ale s jeho dvomi námestníkmi, však Kaník konštatoval, že Slovensko nie je právnym štátom. "Generálna prokuratúra, ako najvyšší orgán ochrany zákonnosti, nemá žiadnu možnosť podľa slov, ktoré som počul, aby z úradnej moci zasiahla do procesu a aby zabránila schváleniu reštrukturalizačného plánu," uviedol Kaník.

 

Ako priblížil poslanec, dostal však ubezpečenie od jedného z námestníkov, že čo sa týka trestného úseku, vykonávajú všetky kroky k tomu, aby peniaze neodišli zo Slovenska. "Nedá mi ale vysloviť pochybnosť, či na to bude dostatok nástrojov, keď prokuratúra hovorí, že nemôže nič robiť, len sa prizerať," uzavrel Kaník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies