Ľ. Kaník: Odvody z príspevkov do tretieho sa platiť nebudú

NETKY.SK • 13 Október 2010, 07:20 • 2 min
Ľ. Kaník: Odvody z príspevkov do tretieho sa platiť nebudú

Ľ. Kaník: Odvody z príspevkov do tretieho sa platiť nebudú

slovakia

left justify in out

img

Odvody z príspevkov do tretieho piliera sa platiť nebudú. Poslanec za koaličnú SDKÚ-DS Ľudovít Kaník tak v dnešnej rozprave v parlamente prisľúbil, že túto zmenu v navrhovanej zmene zákona o dani z príjmov koalícia vypustí.
      "Nebolo by šťastné, aby sme zaťažovali odvodmi to, čo vlastne de facto odvodom je, pretože príspevok do tretieho piliera sa správa tak ako odvod do prvého a druhého piliera, ukladá sa na účty ľudí a v konečnom dôsledku má ten istý cieľ ako prvé dva piliere," vysvetlil.
      Podľa Kaníka by takáto zmena bola absurdná. "V druhom čítaní predložíme návrh na to, aby sme túto záležitosť upravili, aby sme neodstránili všetky faktory, ktoré zabezpečujú, že toto sporenie existuje," pripomenul. Uistil, že tento systém sporenie nebude ohrozený.
      Poslanec Anton Marcinčin (KDH) podotkol, že neplatenie odvodov z peňazí do druhého piliera za neopodstatnenú výnimku vláda nepovažuje, ale "ak si chce občan šetriť v treťom pilieri, tam sa už hovorí o neopodstatnenom zvýhodnený". "Viaceré z navrhovaných nástrojov by mali byť dočasné a možno skôr by sme mali zvoliť jednoduchšiu cestu, vyššej dane z pridanej hodnoty," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies