Kaník: Návrh rozpočtu je tipovanie, preto darujem ministrovi ruletu

NETKY.SK • 11 December 2013, 12:22 • 2 min
Kaník: Návrh rozpočtu je tipovanie, preto darujem ministrovi ruletu

BRATISLAVA - Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) dostal dnes od poslanca opozičnej SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka predvianočný darček. Kaník mu počas rozpravy v parlamente daroval ruletu, pretože je presvedčený, že súčasný návrh rozpočtu je len tipovaním vlády, ako sa bude v budúcom roku vyvíjať ekonomika Slovenska.

slovakia

left justify in out

"To, čo tu máme, nie je plánovanie a zodpovedné načrtnutie vývoja krajiny, ale tipovanie. Je to naozaj kasíno," poznamenal počas dnešnej diskusie k návrhu rozpočtu na budúci rok Kaník. Vlani šéfovi rezortu financií daroval sklenenú guľu, aby lepšie odhadoval ekonomické parametre rozpočtu. "Teraz vám podarujem lepší nástroj. Ruletu, pretože tento rozpočet je ruletou. Je tipovaním tejto vlády a vláda zatiaľ tipuje veľmi zle," myslí si Kaník.

Zároveň podotkol, že vláde sa nepodarilo splniť ani rozpočtové ciele, ktoré si rezort financií stanovil pre tento rok. "Výber daní vám nevyšiel, 200.000 ľudí zmizlo z trhu práce, ktorí pracovali na dohody, zamestnanosť sa nezvýšila. Ani zvýšenie odvodov pre živnostníkov neznamenalo vyšší príjem pre Sociálnu poisťovňu," tvrdí poslanec.

Podľa jeho slov sa v súčasnosti pozitívne vyvíja len výber dane z pridanej hodnoty (DPH). "Nie však vďaka tomu, že rástlo hospodárstvo. Dosiahli ste to len tým, že sa konečne začalo úspešnejšie bojovať proti daňovým podvodom," uzavrel Kaník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies