Kaník na odvolávanie Fica zatiaľ nezozbieral dosť podpisov

NETKY.SK • 1 Október 2014, 11:13 • 2 min
Kaník na odvolávanie Fica zatiaľ nezozbieral dosť podpisov

BRATISLAVA – Predsedovi poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovítovi Kaníkovi sa nepodarilo zatiaľ zozbierať dostatok podpisov poslancov pod návrh na odvolávanie premiéra Roberta Fica v parlamente.

slovakia

left justify in out

Myšlienky sa však nevzdáva. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, zatiaľ má približne 20 podpisov poslancov. Zber podpisov sa mu podľa neho sťažil tým, že v súčasnosti NR SR nerokuje. Za neochotou podpísať návrh vidí Kaník aj vnútrostranícku situáciu v SDKÚ-DS. „Chápem, že sú zdržanliví vzhľadom na dianie v SDKÚ. Chcú si počkať, čo sa s tým stane. To vplýva na ich rozhodovanie,“ povedal.

 

Opoziční poslanci sa podľa Kaníka tiež obávajú, že takáto schôdza by pomohla Ficovi. „Neviem, prečo sú takí maloverní. Oni sa obávajú, že by to pomohlo Ficovi, že by sa popularizoval. Vychádzajú z toho, že ľudia schvaľujú Ficovo konanie. Je to otázka presvedčiť kolegov,“ konštatoval Kaník. 

 

Kaník chce odvolávať Fica za to, že škodí záujmom Slovenska. „Slovensko sa ešte nikdy nenachádzalo v tak vážnom bezpečnostnom ohrození. Osoba, ktorá obhajuje záujmy Ruska viac ako záujmy Slovenska, ohrozuje našu národnú bezpečnosť. Nie je navyše ochotná o tejto vážnej situácii diskutovať na pôde parlamentu a preto nemôže byť premiérom Slovenskej republiky,“ povedal Kaník. 

 

SDKÚ-DS potrebuje zozbierať 30 podpisov poslancov NR SR, aby mohla byť v parlamente vyslovovaná nedôvera premiérovi. Klub SDKÚ-DS má dnes osem členov. Pod návrh sa už podpísali okrem poslancov za SDKÚ-DS aj viacerí poslanci zo SaS a tiež nezaradení poslanci. Skepticky sa k návrhu postavil predseda poslaneckého klubu László Solymos. Upozornil, že Smer má 83 poslancov, čo mu stačí na podržanie premiéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies