Kaník môže vyhrať i dostať na frak

NETKY.SK • 21 Júl 2013, 14:37 • 2 min
Kaník môže vyhrať i dostať na frak

BRATISLAVA - Šance Kaníka sú neodhadnuteľné, taký výrazný typ politika ešte v županských voľbách nekandidoval, vraví Beblavý.

slovakia

left justify in out

Kandidát SDKÚ-DS a Mostu-Híd na post banskobystrického župana Ľudovít Kaník môže podľa poslanca za SDKÚ-DS Miroslava Beblavého voľby vyhrať, rovnako môže dostať veľmi na frak. "Tento typ postavy ešte v županských voľbách nekandidoval - ostro polarizujúci národný politik, extrémne farbistý, vyhranený. Šance Ľuda Kaníka sú absolútne neodhadnuteľné, lebo pri nízkej volebnej účasti a veľmi polarizujúcej postave sa to nedá odhadnúť," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA Beblavý. Kaníkov súper, terajší župan a europoslanec Vladimír Maňka (Smer-SD), podľa Beblavého nie je extrémne nepopulárny, na druhej strane "je taký, prepáčte mi, nijaký". Poslanec za SDKÚ-DS pripúšťa, že Banská Bystrica nie je baštou silnej pravicovosti, akú zosobňuje Kaník. To môže predstavovať výhodu pre Maňku. Kaníka veľa ľudí neznáša, ale veľa ľudí ho naopak uznáva.

"Pri nízkej volebnej účasti je možný scenár, kde Maňkoví nemotivovaní voliči môžu zostať doma a opoziční voliči prídu, rovnako to môže byť úplne opačne a Ľudo Kaník môže dostať veľmi na frak, ak Maňka urobí dobrú kampaň proti sociálnemu netvorovi a v chudobnom kraji dokáže ľudí nabudiť," konštatoval Beblavý. Kaník hrá podľa jeho slov politicky otvorenú hru, ktorá môže dopadnúť od toho, že tesne vyhrá, až po to, že dostane veľmi na frak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona