Kaník: Mnoho členov SDKÚ nebude voliť Hrušovského

NETKY.SK • 25 Február 2014, 14:46 • 2 min
Kaník: Mnoho členov SDKÚ nebude voliť Hrušovského

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník nevie o tom, že by sa prezidentský kandidát Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS) chystal odstúpiť z prezidentských volieb.

slovakia

left justify in out

Otázka, či by sa Hrušovský mal vzdať kandidatúry na post hlavy štátu, sa podľa Kaníka týka kresťanských demokratov. "Nemyslím si, že toto je otázka na SDKÚ-DS. Pán Hrušovský je kandidát KDH. Z hľadiska našich členov, sympatizantov, voličov je množstvo iných kandidátov, ktorí majú väčšiu podporu a určite ich ľudia aj tak budú voliť. Preto sa toto treba pýtať KDH," uviedol pre agentúru SITA Kaník.

"Nemám také informácie. Samozrejme, stojíme za ním," povedal na margo možného Hrušovského odstúpenia predseda poslaneckého klubu Most-Híd László Sólymos. Most-Híd podľa jeho slov Hrušovského plne podporuje. 

O tom, že Pavla Hrušovského kolegovia zo strán Ľudovej platformy prehovárajú, aby sa vzdal kandidatúry, informoval dnes denník Nový Čas. Podľa neoficiálnych informácií by sa Hrušovský mal s najväčšou pravdepodobnosťou vzdať kandidatúry do konca týždňa. Samotný prezidentský kandidát tieto informácie poprel. 

Podľa posledného prieskumu agentúry MEDIAN SK pre Rozhlas a televíziu Slovenska by Pavol Hrušovský získal vo voľbách hlavy štátu podporu 3,4 percenta voličov. Februárový prieskum agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA dal Hrušovskému podporu 6,8 percenta opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona