Kaník: Maňka potvrdil úpadok kraja pod vedením Smeru

NETKY.SK • 19 August 2013, 14:55 • 2 min
Kaník: Maňka potvrdil úpadok kraja pod vedením Smeru

BANSKÁ BYSTRICA - Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka dnes podľa jeho protikandidáta v nastávajúcich regionálnych voľbách Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS) potvrdil, že župani z prostredia Smeru-SD spôsobili úpadok Banskobystrického kraja.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na dnešnú tlačovú besedu, na ktorej Maňka uviedol, že samosprávny kraj v roku 2009 prevzal v dezolátnom stave a na pokraji bankrotu. „Ak prebral župu na pokraji bankrotu, je tam veľmi veľa podivných transakcií a nikto nie je zobratý na zodpovednosť, z toho mi vyplýva, že úlohou Maňku bolo uhladiť všetky tunely, ktoré sa za jeho predchodcu diali, a uhladiť šafárenie,“ povedal pre agentúru SITA Kaník. Maňkovým predchodcom na poste banskobystrického župana bol nominant Smeru-SD Milan Murgaš.

Prínos 112 miliónov eur z eurofondov a iných zdrojov, ktoré dnes Maňka uviedol medzi svojimi úspechmi, je podľa Kaníka na štvorročné pôsobenie župana a zároveň europoslanca smiešne málo. Najväčšiu zodpovednosť mu však dáva za vysokú nezamestnanosť v kraji. „Je smutné, že sa chváli, ak si niekedy o nejaké desatinky percenta vystriedame s Prešovským krajom pozíciu na špici v nezamestnanosti,“ dodal Kaník. 

Do tohtoročných volieb predsedu BBSK ide Maňka s podporou strán Smer-SD, KDH a SMK, Kaníka podporuje SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd. Kandidatúru na post župana ohlásil aj syn speváka Karla Konárika Karol Konárik ako nominant SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies