Kaník: Maňka klame o súhlase SDKÚ s ťažbou zlata

NETKY.SK • 22 Október 2013, 14:45 • 2 min
Kaník: Maňka klame o súhlase SDKÚ s ťažbou zlata

BANSKÁ BYSTRICA - Tvrdenie predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimíra Maňku, že strana SDKÚ-DS bola za zámer ťažby zlata v Detve, je podľa jeho protikandidáta pre nadchádzajúce župné voľby Ľudovíta Kaníka klamstvo a Maňka by sa zaň mal ospravedlniť.

slovakia

left justify in out

Ako dnes Kaník zdôraznil pre agentúru SITA, SDKÚ-DS nikdy nepodporovala ťažbu zlata v Detve. „Snažil som sa zistiť si, či náhodou niekde niečo nebolo v tomto duchu niekedy povedané. Pýtal som sa všetkých poslancov z regiónu a predstaviteľov SDKÚ-DS a tí to vehementne popreli,“ uviedol Kaník.

Maňka tvrdením o podpore ťažby od SDKÚ reagoval v piatok a následne aj v pondelok na Kaníkovu kritiku stiahnutia stanoviska BBSK k prípadnej povrchovej ťažbe zlata v Kremnici z piatkového zasadnutia Zastupiteľstva BBSK. „Jedna politická strana bola aj za minulej vlády za ťažbu zlata aj v Detve a bola to tá strana, v ktorej je aj pán Kaník,“ uviedol Maňka v piatok. V pondelok po Kaníkovej tlačovej besede sa vyjadril podobne s tým, že z tohto dôvodu je Kaníkova kritika farizejská. 

Na obvinenie z klamstva dnes Maňka pre agentúru SITA uviedol, že informáciu má od riaditeľa kremnickej mincovne Vlastimila Kalinca, ktorý žije v Detve a je odporcom ťažby zlata. Kalinec to pre agentúru SITA potvrdil s tým, že Maňka vie, že bol nahnevaný na členov SDKÚ, ktorí ťažbu podporovali. „Boli tam určití ľudia, ktorí ťažbu zlata podporovali a ich stranícka príslušnosť bola SDKÚ. Nikde som nezachytil, že by to bola oficiálna stranícka línia, to treba povedať, ale boli to ľudia z SDKÚ,“ uviedol Kalinec. Podľa neho išlo o regionálnych členov SDKÚ-DS. O ich postojoch vie z rozhovorov, žiadne ich oficiálne vyhlásenie však nemá. Dodal, že ho teší, že sú teraz všetci ľudia v politike proti ťažbe. „Škoda, že to nebolo skôr a dúfam, že je to úprimné,“ podotkol Kalinec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies