Kaník: Gašparovič je ešte stále v socializme

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 17:12 • 2 min
Kaník: Gašparovič je ešte stále v socializme

BRATISLAVA - Prejav odchádzajúceho prezidenta SR Ivana Gašparoviča v parlamente opozíciu nenadchol, viacerí poslanci sú radi, že už odchádza.

slovakia

left justify in out

Ľudovít Kaník z SDKÚ-DS považuje hlavu štátu za jedného z posledných predstaviteľov niekdajšej socialistickej éry.
     

"Stále sa díva na veci súčasnosti pohľadom spred 25 - 30 rokov, čo naozaj spoločnosť nemôže nikam posunúť a už vôbec nie pomôcť ľuďom vytvoriť nejaký tlak na skutočné riešenie problémov," povedal Kaník. Prejav hodnotí ako slovne obšírny a obsahovo plytký. "Bol to prejav prezidenta, ktorý je reprezentantom ešte socialistického sveta," doplnil.
     

Zsolta Simona (Most-Híd) prekvapilo, že prezident kritizuje stav justície, keďže je zaň podľa neho spoluzodpovedný. "Rozčúlil ma, keď sa vyjadroval k justícii. Od prezidenta, ktorý ani nie za 24 hodín vymenoval Štefana Harabina za šéfa Najvyššieho súdu, je minimálne nemiestne vysloviť takúto kritiku," povedal pre TASR Simon. Podľa neho si prezident mohol takéto vystúpenie odpustiť. Za pozitívum prejavu považuje Simon, že sa hlava štátu "nezabreptala".
     

Pavol Zajac (KDH) prezidentovi vyčíta, že hoci zjavne pozná problémy spoločnosti, prichádza so správou o stave spoločnosti až teraz, keď vo funkcii končí. "Bol som veľmi prekvapený, že keď pán prezident tieto problémy pozná, neprišiel s takou správou skôr. A tiež, že keď sa v správe označil za mediátora, prečo nehľadal riešenie pre problémy," uviedol pre TASR Zajac. Za nenáležité považuje, že sa prezident v prejave dosť venoval médiám a politickým stranám.
     

Martin Fedor (SDKÚ-DS) a Martin Poliačik (SaS) sa tešia, že Gašparovič odchádza. "S úctou k funkcii som si vypočul posledný príhovor, teším sa na príhovory nového pána prezidenta," poznamenal pre TASR Fedor. Podľa Poliačika predniesol Gašparovič "prejav hodný svojho mentálneho sveta". "Bol potvrdením toho, že styčná plocha s realitou je slabá. Prezident nerozumie, ako rozmýšľajú a čo robia mladí ľudia na Slovensku," povedal pre TASR Poliačik. Podľa neho prezident navyše zabudol povedať, že sám bol spolutvorcom problémov, ktoré v prejave pomenoval. "Som rád, že Ivan Gašparovič odchádza," uzavrel Poliačik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies