Kaník: Fico korumpuje komunálne voľby

NETKY.SK • 9 Október 2014, 11:24 • 2 min
Kaník: Fico korumpuje komunálne voľby

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) korumpuje samosprávu, komunálne voľby a ohrozuje demokraciu na Slovensku. Tvrdí to predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, podľa ktorého sa krajina vracia do čias mečiarizmu, kedy peniaze od štátu dostali len vyvolení Vladimíra Mečiara.

slovakia

left justify in out

Kaníkovi sa nepáči poskytnutá pomoc mestu Žilina, ktorej dlh vo výške 17,5 milióna eur na základe rozhodnutia vlády na seba prevzal štát. Fico toto rozhodnutie vysvetľoval aj tým, že primátor Žiliny Igor Choma (Smer-SD) je súčasťou rovnakej politickej štruktúry. "Fico túto mečiarovskú praktiku verejne vytiahol a povýšil nad transparentnosť krátko pred komunálnymi voľbami. Premiér voličovi podsúva, že ak bude voliť kandidátov Smeru-SD, dostanú peniaze od vlády na čokoľvek. Zabudol však vysvetliť, že najskôr tie peniaze musia ľudia zarobiť, aby im ich štát potom zobral a dal svojim vyvoleným, teda tým, ktorí nosia stranícke tričko," upozornil Kaník.

 

Podľa jeho slov je neprípustné, aby vláda takto krivila pravidlá politickej súťaže krátko pred voľbami. "Na jednej strane nám Smer-SD v parlamente vyhadzuje opozičné návrhy, ktoré prinášajú žiadané riešenia napríklad pre rodiny či podnikateľov, ktorých vláda stále viac žmýka. A na druhej strane, si za verejné peniaze kupuje voličov. Proti takýmto praktikám sa SDKÚ-DS ohradzuje. Podnikneme kroky, ktoré upozornia na vážnosť situácie. Toto smerácke krivenie pravidiel politickej súťaže krátko pred voľbami je potrebné zastaviť a upozorniť naň," dodal Kaník.

 

Podľa premiéra, ak by bol Choma z inej politickej štruktúry, takéto rozhodnutia o pomoci by sa prijímali veľmi ťažko. "Ukazuje to, aké je nevyhnutné, aby primátor a predseda samosprávneho kraja mali napojenie na vládne alebo parlamentné štruktúry. Práve to, že pán primátor je súčasne aj poslancom Národnej rady..., ale aj to, že sme spoločná politická štruktúra, toto umožnilo prijať takéto rozhodnutie. Inak by bolo prijímané veľmi, veľmi, ťažko," povedal šéf exekutívy v stredu (8.10.) po mimoriadnom rokovaní vlády v Žiline.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies