Kaník: Európa musí chrániť svoje hranice a migrantov sústrediť do táborov

NETKY.SK • 16 September 2015, 10:32 • 2 min
Kaník: Európa musí chrániť svoje hranice a migrantov sústrediť do táborov

BRATISLAVA - Migračná kríza vyostruje napätie v Európe, je preto nevyhnutné prijať rozhodné opatrenia. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) s tým, že Európa musí dôsledne ochraňovať vonkajšie hranice a zabezpečiť, že migranti budú zachytení a umiestnení do utečeneckých táborov, kde bude prebiehať azylová procedúra.

slovakia

left justify in out

"Každý migrant povie, že je utečenec. To, či niekto uteká pred vojnou, alebo má iné záujmy, sa dá zistiť až za nejaký čas a dovtedy musí daný človek čakať na rozhodnutie. Až keď sa toto vyrieši, potom môže Európa uvažovať nad tým, ako zrýchliť azylový proces pre tých, ktorí už v EÚ sú," odkázal Kaník.

 

Aj preto považuje poslanec povinné kvóty v tomto čase za nič neriešiace. "Nevyriešia problém, ak tu budú denne prúdiť tisíce a tisíce nových migrantov. Kvóty tak ostanú len pozvánkou pre ďalších," myslí si. Podľa Kaníka môžu kvóty nastúpiť až vtedy, ak bude migračná vlna pod kontrolou. "Kým to nebude, sú nezmyslom," povedal.

 

Konečným riešením problému má byť stabilizácia situácie v krajinách, odkiaľ migranti prichádzajú. "Smutné je, že Európa spí a dlhodobo nereaguje dostatočne rýchlo a rázne na veci, ktoré sú zjavné. Je tu potrebný jednotný postoj EÚ," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona