Kaník chce v Ústave SR zvýšiť ochranu nerastného bohatstva

NETKY.SK • 17 Október 2014, 13:41 • 2 min
Kaník chce v Ústave SR zvýšiť ochranu nerastného bohatstva

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) chce lepšie chrániť nerastné bohatstvo. Navrhuje to v pozmeňujúcom návrhu k novele Ústavy SR, ktorá má zakázať vývoz vody do zahraničia. Minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD) by s tým osobne problém nemal. O Kaníkovom návrhu rozhodne plénum hlasovaním.

slovakia

left justify in out

Kaník konkrétne navrhuje, aby Slovensko chránilo a zveľaďovalo toto bohatstvo. Nerastné bohatstvo a prírodné dedičstvo by mala krajina podľa Kaníka využívať šetrne a efektívne v prospech svojich občanov a nasledujúcich generácií.

 

Nerastné bohatstvo je podľa Kaníka z hľadiska národného bohatstva veľmi dôležité. "Je potrebné, aby Ústava SR vytvorila rámec pre jeho efektívne a účelné využívanie v záujme občanov SR s ohľadom na zveľaďovanie tohto bohatstva a prírodného dedičstva pre nasledujúce generácie," zdôvodnil Kaník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona