Kaník by lídra spojenej pravice vyberal všeľudovými primárkami

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 11:43 • 2 min
Kaník by lídra spojenej pravice vyberal všeľudovými primárkami

BRATISLAVA - Líder pravicových strán, ktoré by sa pred voľbami mali spojiť, by sa mal vyberať prostredníctvom celonárodných všeľudových primárnych volieb. Myslí si to opozičný poslanec Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS), ktorý svoju myšlienku ponúkol cez videoblog na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Teraz nie je nikto, kto by bol automaticky na úlohu lídra predurčený. Dobrou cestou by bolo usporiadať celonárodné všeľudové primárne voľby lídra pravicovej koalície, v ktorých by mohli hlasovať nielen členovia jednotlivých strán, ale všetci priaznivci, voliči a sympatizanti," zdôraznil. Podmienkou by bola ich registrácia jednoduchou formou cez internet.

"Prebehla by krátka kampaň zameraná na predstavenie jednotlivých kandidátov pravicových strán na lídra. Mohlo by sa hlasovať cez internet aj prostredníctvom hlasovacích lístkov. Nie je problém zriadiť volebné miestnosti, ak sa dá, štyri či päť strán dohromady. V každej dedinke môže byť miestnosť na hlasovanie," povedal Kaník.

 

Poslanec upozornil, že po voľbách by ostatní členovia koalície vytvorili tím, ktorý by spolu so zvoleným lídrom viedol predvolebnú kampaň. "Mohlo by to byť zaujímavé, lebo ľudia by si vybrali toho, kto je pre nich najdôveryhodnejší. Takáto kampaň a takéto predvolebné zoskupenie by voľby mohlo vyhrať. A o to by nám malo ísť. Nielen dostať sa do parlamentu, ale vyhrať voľby a zostaviť novú vládu," dodal Kaník.

 

K spájaniu pravicových strán zatiaľ v širšom meradle nedošlo. Na predvolebnej koalícii sa zatiaľ dohodlo len hnutie NOVA Daniela Lipšica s hnutím OĽaNO Igora Matoviča. Pôvodne sa špekulovalo, že do koalície sa pridá aj SaS, čo sa zatiaľ nestalo. Práve liberáli podmieňovali spojenie postavením dôveryhodného lídra takejto trojkoalície. Sily spojili aj KDH a Alojz Hlina, ktorý založil politickú stranu Občania. Hlina sa zároveň stal členom poslaneckého klubu KDH.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies