Kanga ukázal rasistom prostredník, nezahrá si tri zápasy

NETKY.SK • 5 December 2014, 17:30 • 2 min
Kanga ukázal rasistom prostredník, nezahrá si tri zápasy

MOSKVA - Gabončan Guélor Kanga sa na vlastnej koži presvedčil, ako funguje futbalová spravodlivosť v Rusku, kde si zarába na živobytie.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar FC Rostov vulgárnym gestom odpovedal na rasistické urážky priaznivcov Spartaka Moskva, vztýčený prostredník ho bude stáť tri zápasy a 50-tisíc rubľov (754 eur). Trest mu vymeral Ruský futbalový zväz. Spartak zaplatí 70-tisíc rubľov (1055 eur) za svojich fanúšikov, ktorých opičie pokriky klasifikovali ako urážlivé prejavy, nie ako rasistické správanie.

 

Kanga pochodil podobne ako v septembri konžský obranca Dinama Moskva Christopher Samba, ktorému vymerali dvojzápasový dištanc. V Rostove si už pre farbu svojej pleti vytrpel svoje. Toleranciou neoplýva jeho tréner Igor Gamula, ktorý za diskriminačný komentár na účet svojho kádra dostal stop na päť stretnutí. 

Rostov bude v roku 2018 jedným z hostiteľských miest futbalových majstrovstiev sveta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona