Kane o Hossovi: Nestarne, naopak, z roka na rok sa zlepšuje

NETKY.SK • 30 December 2014, 18:40 • 2 min
Kane o Hossovi: Nestarne, naopak, z roka na rok sa zlepšuje

CHICAGO - Už neskóruje tak často ako predtým, ale postupne sa zaradil medzi najlepších brániacich útočníkov v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejista Marián Hossa má v aktuálnom ročníku 0,64 kanadského bodu na zápas, čo je najmenej od jeho nováčikovskej sezóny, ale je to jeho hra dozadu, pre ktorú je v tíme Chicago Blackhawks stále viac ako platným hráčom.
     

"Je veľmi veľa hráčov, ktorí dopredu korčuľujú oveľa rýchlejšie ako smerom dozadu. On sa však vracia do obrany zakaždým a rýchlo," povedal o Hossovi jeho klubový spoluhráč Patrick Kane a dodal: "Zároveň je výborný v odoberaní puku, súperi väčšinou nemajú šancu. Nestarne, naopak, z roka na rok je viac a viac platnejším hráčom pre tím."
     

Prvý júlový deň 2009 podpísal Hossa s Chicagom 11-ročnú zmluvu na 62,8 milióna dolárov. V aktuálnej sezóne zatiaľ odohral 37 duelov s bilanciou osem gólov a 16 asistencií.
     

"Je veľmi silný na puku, vie, kam sa má postaviť. V odoberaní puku je podľa mňa jeden z najlepších hráčov v súťaži," uviedol na Hossovu adresu bývalých hráč "čiernych jastrabov" Jeremy Morin.
     

Tridsaťpäťročný odchovanec trenčianskeho hokeja pôsobí v profilige 16 sezón. Koncom októbra sa stal 80. hráčom v histórii NHL, ktorý pokoril hranicu 1000 kanadských bodov v kariére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona