Kandidatúru na post primátora Popradu ohlásil manažér Pavol Gašper

NETKY.SK • 4 September 2014, 12:16 • 2 min
Kandidatúru na post primátora Popradu ohlásil manažér Pavol Gašper

POPRAD – O post primátora mesta Poprad sa chce v novembrových komunálnych voľbách uchádzať aj 51-ročný manažér firmy s medzinárodnou pôsobnosťou Pavol Gašper. Svoju kandidatúru dnes oficiálne oznámil otec šiestich detí a trúfa si uspieť aj napriek tomu, že je v politike úplným nováčikom. Kandiduje ako nezávislý a nestranícky kandidát bez podpory akejkoľvek politickej strany.

slovakia

left justify in out

„Rozhodol som sa vstúpiť do komunálnej politiky, aby som priniesol do Popradu novú duchovnú klímu a chcem tak zúročiť dlhoročné skúsenosti z oblasti manažmentu,“ uviedol Gašper. Z komunikácie s občanmi v meste Poprad vyrozumel, že im chýba viac transparentnosti, slušnosti, ľudskosti a rešpektu. Jeho cieľom je, aby mesto slúžilo svojim občanom a nie naopak.
      

„Poprad má potenciál byť najpríťažlivejším mestom na bývanie na Slovensku, podľa mňa sa však nedostatočne využíva,“ upozornil Gašper. Mesto Poprad nevníma izolovane, ale v celom kontexte regiónu, preto by chcel rozvíjať dobré vzťahy s okolitými mestami a obcami. Zároveň mieni urobiť maximum, aby sa mesto nezadlžovalo a jedným z jeho cieľov je dosiahnuť zníženie nákladov na vykurovanie v panelákoch o 10 %. Okrem toho by v prípade úspechu chcel urobiť kompletnú inventarizáciu mestského majetku. Viac pozornosti má v úmysle venovať zdravotne postihnutým a rodinám, ktoré majú postihnuté dieťa, napr. vyššou angažovanosťou mesta pri tvorbe chránených dielní a vyššou dobrovoľnou činnosťou občanov a cirkví.
      

„Mesto sa rozvíja, v čom je potrebné pokračovať, ale tento rozvoj by mal byť koncepčnejší s podstatne väčším dôrazom na reálne potreby ľudí. Chcem sa zamerať na rozvoj aj okrajových častí mesta, ktoré nie sú v súčasnosti až v takej pozornosti samosprávy,“ doplnil Gašper. Podľa neho je dôležité riešiť problémy s parkovaním v Poprade, starať sa tiež lepšie o životné prostredie a viac spolupracovať so zamestnávateľmi. Za veľmi dôležité považuje zastaviť pokles počtu obyvateľov Popradu, a to budovaním lacnejšieho a pre mladé rodiny dostupnejšieho bývania pre rodiny s deťmi. 
      

O problémoch občanov bude až do komunálnych volieb diskutovať každý utorok o 18. hodine priamo s nimi, a tak sa chce aj viac dostať do ich povedomia. Napriek nevýhode vyplývajúcej zo skutočnosti, že ho v meste pozná len málokto, vidí svoje šance na zvolenie optimisticky. „Verím si a trúfam si získať čo najviac počet hlasov voličov,“ uzavrel Gašper, ktorý nie je členom žiadnej politickej strany.
      

Kandidatúru na post primátora Popradu už oficiálne oznámil poslanec Mestského zastupiteľstva Jozef Švagerko, súčasný primátor Anton Danko a tiež František Bednár. Práve posledného z menovaných Gašper požiadal, aby sa vzdal kandidatúry v jeho prospech. Zatiaľ však k tomu nedošlo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies