Kandidatúru Fillona verejne podporil aj jeho bývalý rival Alain Juppé

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 12:30 • 2 min
Kandidatúru Fillona verejne podporil aj jeho bývalý rival Alain Juppé

PARÍŽ – Verejný prejav podpory vyjadril pravicovému prezidentskému kandidátovi Francoisovi Fillonovi jeho niekdajší súper v straníckych primárkach Alain Juppé. Dohodli sa, že v rámci vrcholiacej predvolebnej kampane spoločne v stredu navštívia školu v Paríži.

slovakia

left justify in out

Vplyvný expremiér a v súčasnosti primátor Bordeaux Juppé doteraz do predvolebnej kampane takmer nezasahoval. Len v marci spravil formálne gesto a poskytol podpisy, ktoré zozbieral na podporu svojej prezidentskej kandidatúry Fillonovi. Spoločnou návštevou školy napokon vyjadrí otvorene podporu pravicovému kandidátovi, informoval francúzsky denník Le Parisien.

 

Naposledy sa obaja vedno objavili na verejnosti 25. januára, práve v deň, keď tlač priniesla informácie o údajnom fiktívnom zamestnávaní Fillonovej manželky. V nasledujúcich týždňoch čelil Juppé opakovane otázkam, či by Fillona pre jeho kauzu nenahradil v úlohe prezidentského kandidáta pravice. Primátor Bordeaux to síce opakovane odmietol, ale kandidatúru Fillona verejne nepodporoval.

 

Juppé bol počas primárok pravice favoritom na zisk straníckej nominácie. Postúpil do druhého kola primárok, v ktorom ale nakoniec zvíťazil Fillon.

 

Do prvého kola prezidentských volieb vo Francúzsku zostáva päť dní. Favoritmi na postup do druhého kola, ktoré bude 7. mája, sú Marine Le Penová a Emmanuel Macron, ale v prieskumoch za nimi len tesne zaostávajú Francois Fillon a Jean-Luc Mélenchon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies