Kandidatúra Moldavska do EÚ je legitímna, Francúzsko jej pomôže, vyhlásil Macron

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 17:41 • 2 min
Kandidatúra Moldavska do EÚ je legitímna, Francúzsko jej pomôže, vyhlásil Macron

KIŠIŇOV – Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu vyhlásil, že kandidatúra Moldavska na vstup do Európskej únie je úplne legitímna.

slovakia

left justify in out

Francúzsko podľa neho na budúcotýždňovom summite EÚ pomôže nájsť medzi členskými štátmi konsenzus o udelení štatútu kandidátskej krajiny Moldavsku. Šéf Elyzejského paláca to uviedol na stredajšej spoločnej tlačovej konferencii s moldavskou prezidentkou Maiou Sanduovou v Kišiňove, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

 

img

 

Moldavsko, ktoré na východe hraničí s Ukrajinou a na západe s Rumunskom, od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu 24. februára zintenzívnilo snahy vstúpiť do Európskej únie. Týždeň po začiatku invázie podalo oficiálnu žiadosť o prijatie do EÚ. Obáva sa totiž vtiahnutia do rusko-ukrajinského ozbrojeného konfliktu, predovšetkým preto, že moldavskú oblasť Podnestersko ovládajú proruskí separatisti.

 

Možno vás zaujme: Lengvarský má návrh výstavby nemocníc dokončiť do konca týždňa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies