Kandidatúra Ľvova na ZOH 2022 žije

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 15:17 • 2 min
Kandidatúra Ľvova na ZOH 2022 žije

LONDÝN - Stupňujúca sa vnútropolitická kríza na Ukrajine neprospieva kandidatúre Ľvova na usporiadanie zimných olympijských hier 2022, ale zatiaľ ju celkom nepochovala.

slovakia

left justify in out

Mesto zo západnej časti východoeurópskeho štátu zostáva na zozname uchádzačov spoločne s kazašským Almaty, čínskym Pekingom, nórskym Oslom a poľským Krakovom, ktorý počíta s účasťou slovenského lyžiarskeho strediska Jasná. O budúcnosti ľvovského projektu by mohli rozhodnúť prezidentské voľby vypísané na 25. mája. 

 

V júli exekutíva Medzinárodného olympijského výboru (MOV) vyberie finalistov a je jasné, že napätá situácia vo východoukrajinských regiónoch a aj vo vzťahu k Rusku sa nemôže odraziť inak ako negatívne. "Náš sen ešte žije napriek všetkým okolnostiam minimálne do prezidentských volieb," vyhlásil výkonný riaditeľ kandidatúry Sergej Gončarov. Definitívne rozhodnutie o dejisku padne 31. júla 2015 v Kuala Lumpure. 

 

Ľvov, mesto so 70 000 obyvateľmi, je tesnejšie spojený so Západom ako s Moskvou. Je považovaný za kultúrne a turistické centrum Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona