Kandidátom Siete na primátora Banskej Bystrice bude Marian Korytiak

NETKY.SK • 18 September 2014, 16:48 • 2 min
Kandidátom Siete na primátora Banskej Bystrice bude Marian Korytiak

BANSKÁ BYSTRICA - O post primátora Banskej Bystrice sa bude ako kandidát strany Sieť uchádzať bývalý okresný policajný riaditeľ a v súčasnosti pedagóg na súkromnej vysokej škole Marian Korytiak.

slovakia

left justify in out

Svoju kandidatúru dnes oficiálne ohlásil spolu s predsedom siete Radoslavom Procházkom.

Ako Korytiak uviedol pre agentúru SITA, Banskú Bystricu by mali viesť ľudia, ktorí nemajú väzby na politiku a politikov, ktorí spôsobili jej súčasné problémy, ako je nedostatok pracovných miest a z neho vyplývajúci odchod obyvateľov. Medzi jeho priority patrí zjednodušenie a stransparentnenie fungovania mestského úradu, obnova a oživenie verejných priestranstiev či rozvoj školstva prepojením materských a základných škôl. Okrem externých zdrojov, napríklad z eurofondov, chce na aktivity mesta získať aj interné, ktoré vidí v zefektívnení činnosti mestských firiem. „Treba zabrániť pijavicovému spôsobu, akým participujú na mestskom rozpočte mestské spoločnosti, ktoré sú riadené politickými nominantmi či priamo poslancami. Do vedenia týchto spoločností sa musia robiť transparentné výberové konania,“ povedal Korytiak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies