Kandidátom SaS na šéfa NBÚ je Peter Paluda

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 07:18 • 2 min
Kandidátom SaS na šéfa NBÚ je Peter Paluda

Kandidátom SaS na šéfa NBÚ je Peter Paluda

slovakia

left justify in out

img

Kandidátom strany Sloboda a Solidarita (SaS) na šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) bude Peter Paluda. TASR o tom informovala Tatiana Tóthová, osobná tajomníčka predsedu Národnej rady SR a lídra SaS Richarda Sulíka.
      „Sme presvedčení, že predkladáme koaličným partnerom kandidáta, ktorý je čestný človek s dobrou povesťou a zároveň uznávaný odborník,“ povedal predseda SaS Sulík. „Je garanciou, že bezpečnostné previerky budú vždy vystavované v súlade so zákonom,“ dodal.
      JUDr. Peter Paluda (1959) sa venuje bezpečnostným témam, otázkam kriminality, trestnému a európskemu právu. Absolvent Právnickej fakulty Univerzity Komenského pôsobil ako prokurátor (Okresná, neskôr Krajská prokuratúra v Banskej Bystrici 1985-1987), sudca Najvyššieho súdu SR (od 1994) a národný člen Eurojustu (2004-2007).
      Predchádzajúci kandidát SaS Ján Stano, ktorý mal na poste vystriedať Františka Blanárika (ĽS-HZDS), bol pre koaličných partnerov neprijateľný, pretože pracoval v SIS v čase vlády Vladimíra Mečiara.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies