Kandidátom pravice na primátora Trnavy bude Ján Žitňanský z KDH

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 15:12 • 2 min
Kandidátom pravice na primátora Trnavy bude Ján Žitňanský z KDH

TRNAVA - Kandidátom pravice na post primátora Trnavy bude Ján Žitňanský z KDH, dlhoročný mestský poslanec. Podporuje ho koalícia KDH, SDKÚ-DS, NOVA a OľaNO, otvorená aj pre ďalšie strany.

slovakia

left justify in out

Súčasný primátor Vladimír Butko (KDH) dnes oznámil, že už kandidovať nebude. KDH má v Trnave primátora nepretržite od roku 1994.

 

"Trúfam si na určitú zmenu, ktorá bude potrebná, ale takisto som ten, kto vyznáva kontinuitu v tomto úspešnom meste,“ povedal Žitňanský, ktorý je už šestnásť rokov mestským poslancom. Svoj volebný program mieni predstaviť neskôr. 

"Slovensko a Trnava si zaslúžia nádej, že sa vymania z područia chobotnice červeného Smeru. Vidíme, aké devastačné účinky má, ak Smer ovládne celú krajinu. Obávali sme sa, aby to isté nevzniklo po komunálnych voľbách aj v Trnave,“ povedal na predstavovaní Jána Žitňanského líder OĽaNO Igor Matovič. Zároveň oznámil, že jeho hnutie podporí všetky široké opozičné koalície, ktoré vzniknú v mestách po celom Slovensku. Ku koalícii sa podľa člena koaličnej rady Štefana Bošnáka môže pripojiť aj Sieť Radoslava Procházku, s ktorým už rokovali. Preto zatiaľ nie sú definitívne uzatvorené ani miesta pre kandidatúru poslancov. Podporu koalícii vyjadrili aj Most-Híd a Strana zelených. 

 

Ján Žitňanský má 54 rokov, prakticky celý aktívny život pracoval v Slovenských elektrárňach, konkrétne v jadrových elektrárňach v Jaslovských Bohuniciach. Popri zamestnaní vyštudoval na Trnavskej univerzite politológiu, istý čas ju tu aj učil. Je ženatý, má štyroch synov. 

 

Primátori za KDH v Trnave mali obvykle podporu aj v pravicovom mestskom zastupiteľstve. Kontinuita sa pretrhla pred štyrmi rokmi, kedy väčšinu poslaneckých kresiel obsadil Smer-SD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona