Kandidátom poslancov na predsedu strany #Sieť bude Eduard Adamčík

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 10:24 • 2 min
Kandidátom poslancov na predsedu strany #Sieť bude Eduard Adamčík

BRATISLAVA – Kandidátom na predsedu strany #Siete bude na augustovom mimoriadnom sneme poslanec NR SR Eduard Adamčík. Adamčíka podporuje pätica poslancov, ktorá sa vyhranila proti súčasnému predsedovi Radoslavovi Procházkovi.

slovakia

left justify in out

„Dohoda a porozumenie je to, čo v súčasnosti slovenská politika najviac potrebuje, a to aj na straníckej úrovni,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení piatich poslancov Siete, ktoré poskytli agentúre SITA. Ešte pred konaním snemu Siete ponúkajú kandidáta, ktorý podľa nich môže „upokojiť situáciu a stabilizovať pomery v strane,"

 

Poslanci pred časom založili platformu pre zodpovednú politiku, preto sa pokúsia "v duchu zodpovednosti o riešenie komplikovanej situácie v strane." „Sme presvedčení, že každé súperenie a konflikt oslabuje akýkoľvek tím. V prípade strany Sieť to znamená osudový moment. Preto v prípade nedosiahnutia dohody na spoločnom postupe a pokračovaní mocenských a nedemokratických trikov sme pripravení nezúčastniť sa na rokovaní snemu,“ uvádzajú ďalej poslanci vo svojom stanovisku.

 

Procházka v júni odvolal z funkcie podpredsedu strany Andreja Hrnčiara a z funkcie člena predsedníctva Martina Fedora. Procházka to zdôvodnil tým, že ho Andrej Hrnčiar informoval o dohode s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom na rokovaní o možnostiach vzájomnej dohody a spolupráce medzi ním a niekoľkými ďalšími poslancami za Sieť na jednej strane a stranami Smer-SD a Most-Híd na druhej strane, mimo oficiálnych štruktúr a poverenia od orgánov Siete. Takýto postup je podľa Procházku prejavom hlbokej neúcty k stanovám Siete, jej snemu a predsedníctvu, a rovnako tak aj k jej členskej základni.

 

Hrnčiara a Fedora podporili Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová a Igor Janckulík. Okrem tejto pätice Sieť v parlamente reprezentujú Procházka a Alena Bašistová. Päť poslancov Siete následne vyslovilo nedôveru v schopnosti a osobnostné predpoklady Radoslava Procházku viesť stranu. Procházka následne zvolal snem na 13. augusta. Konať sa má v Trnave.

 

Sieť pôvodne získala v marcových parlamentných voľbách desať poslaneckých mandátov. Po tom, čo strana začala rokovať o vytvorení vládnej koalície so Smerom-SD, opustila ju trojica poslancov Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona