Kandidátom na predsedu ukrajinskej vlády je opäť Jaceňuk

NETKY.SK • 27 November 2014, 12:44 • 2 min
Kandidátom na predsedu ukrajinskej vlády je opäť Jaceňuk

KYJEV - Nová koalícia, ktorá sa v ukrajinskom parlamente sformovala z piatich prozápadných a proreformných strán, dnes nominovala Arsenija Jaceňuka do funkcie predsedu vlády. Na post predsedu parlamentu bol nominovaný bývalý podpredseda vlády Volodymyr Hrojsman.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie o oboch kandidatúrach sa uskutoční ešte dnes. V novom parlamente, ktorý vzišiel z októbrových predčasných volieb, vzniklo šesť poslaneckých klubov a dve poslanecké skupiny, informoval Hrojsman, ktorý v uplynulých dňoch viedol pracovnú skupinu poslancov pripravujúcich ustanovujúce zasadnutie parlamentu.

 

Krátko pred zverejnením svojej nominácie odstupujúci premiér Jaceňuk pred poslancami oznámil ukončenie mandátu jeho vlády. "Misiu sme splnili. Prosím, aby ste vymenovali novú vládu," vyhlásil Jaceňuk. V súlade s ukrajinskou ústavou budú ministri zastávať svoje funkcie až do vymenovania novej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies