Kandidátom na post primátora Banskej Bystrice je aj riaditeľ detskej nemocnice

NETKY.SK • 12 August 2014, 12:40 • 2 min
Kandidátom na post primátora Banskej Bystrice je aj riaditeľ detskej nemocnice

BANSKÁ BYSTRICA - Riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica Ján Nosko dnes oficiálne ohlásil svoj zámer kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách na post primátora Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Kandidovať bude ako nezávislý kandidát a kampaň si hradiť s vlastných zdrojov, prípadnej podpore politických strán sa však nebráni. Ako vyhlásil, nechce si vo vedení mesta vytvárať tím zo sponzorov, ale nezávislý tím.

 

Ako dôvod, prečo sa rozhodol kandidovať, uviedol, že chce v prospech mesta využiť svoje skúsenosti z riadenia detskej nemocnice, ktoré hodnotí ako úspešné, keďže nemocnica funguje s pozitívnym hospodárskym výsledkom a podarilo sa mu uskutočniť aj jej rekonštrukciu a nadstavbu za prostriedky z eurofondov.

 

„Na post riaditeľa detskej fakultnej nemocnice som išiel tiež z dôvodu, že som cítil zodpovednosť za jej ďalší vývoj. Teraz, sledujúc udalosti a vývoj Banskej Bystrice ako jej obyvateľ, ktorému na nej naozaj záleží, cítim tiež zodpovednosť, že veci je potrebné riešiť. Cítim, že ako manažér mám skúsenosti – riadim 350-členný kolektív – ktoré by som mohol Banskej Bystrici ponúknuť,“ uviedol Nosko.

 

Na aktuálnom fungovaní samosprávy Banskej Bystrice mu prekáža zlá komunikácia dovnútra i navonok. Rozhodnutia sa podľa neho robia na úrovni niekoľkých ľudí a nie širším konsenzom. „Prekáža mi, že niektoré sľuby sa neplnia, mesto stagnuje, stratilo pozíciu lídra,“ povedal Nosko. Ako prioritu v prípade zvolenia za primátora avizuje čerpanie eurofondov, potom prácu na pritiahnutí investorov. 

 

Nosko má 53 rokov, je detským kardiológom a v banskobystrickej detskej fakultnej nemocnici, respektíve v Rooseveltovej nemocnici, od ktorej sa detská nemocnica odčlenila, pracuje 30 rokov. V manažérskej pozícii pracuje 10 rokov, riaditeľom je od roku 2008. 

 

Rozhodnutie kandidovať v tohtoročných voľbách za primátora Banskej Bystrice dosiaľ okrem Noska oficiálne ohlásil súčasný primátor Peter Gogola, ktorý chce byť opäť nezávislým kandidátom, a bývalý mestský a krajský poslanec Peter Lačný ako nominant Kresťanskodemokratického hnutia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona