Kandidátom ĽSNS za žilinského župana je Peter Sagan z Oravy

NETKY.SK • 30 August 2017, 17:20 • 2 min
Kandidátom ĽSNS za žilinského župana je Peter Sagan z Oravy

ŽILINA – Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko postaví do boja o kreslo žilinského župana 33-ročného Petra Sagana z Oravy. Ako na tlačovej konferencii v Žiline dnes Sagan uviedol, pochádza z Trstenej, je ženatý, má stredné odborné vzdelanie s maturitou a momentálne pracuje ako asistent poslanca NR SR, ktorého konkrétne, neuviedol.

slovakia

left justify in out

„Mojimi hlavnými cieľmi vo funkcii predsedu Žilinského samosprávneho kraja sú dva piliere. Zefektívniť hospodárenie kraja, to znamená oddlžovanie, nie zadlžovanie. Druhým takým pilierom je rekonštrukcia a oprava ciest. Tie cesty na Slovensku vieme, aké sú, takže určite toto chcem vo veľkom podporovať. Tieto ciele sú plniteľné a dajú sa plniť, čo nám ukázali aj v Banskobystrickom kraji, kde za posledné štyri roky nezobrali žiaden úver,“ povedal Peter Sagan.

Viac z volebného programu prezradiť nechcel, dôvody vysvetlil podpredseda ĽSNS Milan Uhrík. „Pokiaľ nebudú oficiálne podané kandidačné listiny, nebudeme zverejňovať detaily volebného programu, hoci ho máme vypracovaný po vzore Banskobystrického samosprávneho kraja. Ale vzhľadom k nejakým skúsenostiam s poslednými parlamentnými voľbami, máme obavy, že by nám tento program mohol niekto vykradnúť,“ povedal Uhrík. Výber kandidáta na predsedu Žilinského samosprávneho kraja zdôvodnil: „Pán Sagan si získal sympatie predsedníctva najmä vďaka jeho čistému morálnemu profilu, charakterovým vlastnostiam a takému elánu, takému záujmu o zlepšenie života ľudí v kraji,“ povedal Uhrík.

Ako dnes na tlačovej besede povedal Peter Sagan, so známym menovcom, cyklistom Petrom Saganom nie sú rodina.

Kandidatúru na predsedu Žilinského samosprávneho kraja doteraz ohlásilo sedem ľudí. O kreslo žilinského župana sa chce v novembrových voľbách uchádzať súčasný predseda Juraj Blanár (Smer-SD), žilinský mestský poslanec Peter Cibulka (nezávislý), poslankyňa NR SR Erika Jurinová (OĽaNO - SaS - KDH - NOVA - OKS), exposlanec NR SR za stranu Smer-SD Anton Martvoň (nezávislý), bývalý minister školstva Ján Mikolaj (SNS), starosta obce Mútne Marián Murín (nezávislý) a asistent poslanca NR SR Peter Sagan (ĽSNS).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona