Kandidátmi Smeru do VÚC by mali byť Baška, Maňka aj Blanár

NETKY.SK • 3 December 2012, 12:26 • 2 min
Kandidátmi Smeru do VÚC by mali byť Baška, Maňka aj Blanár

Kandidátmi Smeru do VÚC by mali byť Baška, Maňka aj Blanár - Politika Kandidátmi Smeru-SD na šéfov samosprávnych krajov by mal byť podpredseda sociálnych demokratov a europoslanec Vladimír Maňka aj bývalý minister obrany Jaroslav Baška. Vyplýva to z vyja

slovakia

left justify in out

imgKandidátmi Smeru-SD na šéfov samosprávnych krajov by mal byť podpredseda sociálnych demokratov a europoslanec Vladimír Maňka aj bývalý minister obrany Jaroslav Baška. Vyplýva to z vyjadrení predstaviteľov vládnej strany, ktorá by mala mená všetkých svojich kandidátov oficiálne predstaviť na sneme v sobotu (8.12.).

"V tejto chvíli neviem povedať, či je to už všetko uzavreté, keďže je to v kompetencii krajských predsedov. Ja môžem len za Banskú Bystricu povedať, že naším kandidátom bude pán Maňka," uviedla šéfka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková.

Podľa samotného Maňku všetky mená ešte nie sú úplne uzavreté. Osobne ešte napríklad nevidel ani jeden návrh kandidáta na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

Jasnejšia by mala byť situácia v Trenčianskom samosprávnom kraji, kde by kandidátom vládnej strany mal byť predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Jaroslav Baška. Ten podľa vlastných slov získal podporu vedenia strany po tom, ako ho podporila krajská rada sociálnych demokratov aj ich okresné štruktúry.

Proti nemu by sa v kraji mohol teoreticky postaviť exminister obrany Martin Fedor (SDKÚ-DS), ktorý bol kandidátom pravicových strán v posledných voľbách. Ten však dnes ešte nevedel povedať, či sa bude o podporu voličov znova uchádzať. "My máme trošku komplikovanejšiu situáciu na pravicovej strane, takže zatiaľ iba hľadáme vhodného kandidáta," povedal Fedor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona