Kandidátky Šípošová a Patakyová sú v užšom výbere na ombudsmanku

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:08 • 2 min
Kandidátky Šípošová a Patakyová sú v užšom výbere na ombudsmanku

BRATISLAVA - Poslanci v pléne vyzdvihujú kvality Janky Šípošovej a Márie Patakyovej ako kandidátok na verejného ochrancu práv.

slovakia

left justify in out

Poslanec Martin Poliačik z SaS zdôraznil, že nielen opozičná kandidátka Šípošová, ale aj koaličná kandidátka Patakyová, ktorú nominovala strana Most-Híd, sú kvalitné kandidátky, na ktoré "nepočul krivého slova". „Dúfam, že doterajšia prax ombudsmanky Jany Dubovcovej bude dostatočným hnacím motorom aj pre budúceho verejného ochrancu práv,“ povedal s tým, že kandidát Anton Čulen nemôže byť verejným ochrancom práv už len preto, lebo ho navrhuje Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

 

Poslanec za Most-Híd Peter Kresák povedal, že obe kandidátky, Šípošová aj Patakyová, majú potrebné skúsenosti a kvality.


Poslankyňa za OĽaNO Erika Jurinová predstavila kandidátku Janku Šípošovú v pléne. „Jej život je zameraných na ochranu práv obetí trestných činov. Viac ako 17 rokov sa snaží presadzovať, aby práva obetí boli na úrovni práv páchateľov. Jej cieľom je, aby bol prijatý zákon o obetiach. Dôležité pre ňu je zmierenie a nie trestanie. Hovorí, že aj keby ste potrestali páchateľa, obeti to nepomôže. Ide jej najmä o zmierenie ľudí. Vždy bola na strane poškodených, slabých,“ uviedla Jurinová s tým, že Šípošová by post ombudsmanky zastávala na vysokej morálnej aj odbornej úrovni.


Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) dnes pred poslancami vyhlásila, že máme dve dobré kandidátky. Na margo kandidátky Mosta-Híd uviedla, že Máriu Patakyovú osobne pozná a je presvedčená o tom, že môže byť naozaj kvalitná verejná ochrankyňa práv. Doterajšej ombudsmanke Jane Dubovcovej ministerka poďakovala za jej odvedenú prácu a dodala, že po nej bude pre každého nástupca ťažké obhajovať danú pozíciu, keďže nastavila latku vysoko a pozícii dala svoju vlastnú tvár.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies