Kandidátku strany NOVA do eurovolieb by mal viesť Jozef Kollár

NETKY.SK • 15 Január 2014, 15:16 • 2 min
Kandidátku strany NOVA do eurovolieb by mal viesť Jozef Kollár

BRATISLAVA – Kandidátku strany NOVA do eurovolieb by mal viesť podpredseda strany a poslanec NR SR Jozef Kollár. O zostavení kandidačnej listiny pre voľby do Európskeho parlamentu bude rozhodovať Republiková rada Novej väčšiny 18. januára v Prešove.

slovakia

left justify in out

Okrem Kollára by mali byť na kandidátke viacerí poslanci NR SR. Podľa informácií agentúry SITA by mala kandidovať ďalšia podpredsedníčka NOVA a poslankyňa parlamentu Jana Žitňanská a tiež poslanec NR SR Juraj Droba. NOVA má dnes v NR SR sedem poslancov, ak by boli zvolení do europarlamentu, museli by sa mandátu v parlamente vzdať. Keďže NOVA neprešla parlamentnými voľbami, ale vznikla až po nich, náhradníkov by nominovali za zvolených europoslancov strany, z ktorých dnešní členovia NOVA odišli. V prípade Kollára a Drobu by to bola SaS, v prípade Žitňanskej KDH.

Okrem poslancov NR SR by mal byť na kandidátke aj bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska Martin Barto. Podpredseda NOVA Gábor Grendel mená nechcel komentovať. „Rozhodne Republiková rada. Naša kandidátka bude zostavená tak, aby dokázala osloviť čo najviac voličov,“ povedal pre agentúru SITA Grendel. 

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája 2014. Na Slovensku pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies