Kandidátku OĽaNO-NOVA povedú Remišová, Suchánek a Dubačová

NETKY.SK • 7 December 2015, 07:56 • 2 min
Kandidátku OĽaNO-NOVA povedú Remišová, Suchánek a Dubačová

BRATISLAVA - Kandidačnú listinu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO-NOVA) povedie Veronika Remišová, ktorá upozorňovala na kauzu kompy na Dunaji. Za OĽaNO kandidovala už v eurovoľbách. Dvojkou na listine je lekár Alan Suchánek, ktorý upozornil na predražený nákup piešťanského CT prístroja. Tretia je divadelná režisérka Eva Dubačová, ktorá sa venuje postihnutým deťom.

slovakia

left justify in out

Nasledujú Marek Krajčí, Oto Žarnay, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová, Silvia Petruchová, Miroslav Sopko a prvú desiatku uzatvára Ján Marosz. Daniel Lipšic je na 14. Mieste, za NOVU v prvej pätnástke kandiduje ešte Gábor Grendel. Kandidačnú listinu podali OĽaNO 6. decembra pred polnocou. Hnutia OĽaNO a NOVA teda nepôjdu do volieb v koalícii.

 

Na listine je aj afganský lekár z Rimavskej Soboty Obaidullah Mir, ktorý kandiduje z 34. miesta. O post poslanca sa uchádza aj Peter Hochschorner, otec bratov Petra a Pavla Hochschornerovcov. Obsadil 57. priečku. Na listine OĽaNO-NOVA figuruje aj tribún Novembra 1989 Ján Budaj. Kandiduje z 89. miesta.

 

Poslanci NR SR za OĽaNO kandidujú z konca listiny. Najvyššie sa umiestnil Igor Hraško, ktorý obsadil 140. miesto. Štvorica zakladateľov hnutia OĽaNO je na posledných štyroch miestach: Igor Matovič tradične na 150. mieste, Erika Jurinová je 149., Jozef Viskupič 148. a Martin Fecko 147.

 

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Oficiálna volebná kampaň sa začala 12. novembra. Politické subjekty môžu na ňu minúť najviac tri milióny eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies