Kandidátkou na českú eurokomisárku je Jourová z Babišovho ANO

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 08:45 • 2 min
Kandidátkou na českú eurokomisárku je Jourová z Babišovho ANO

PRAHA - Kandidátkou Českej republiky na novú eurokomisárku bude súčasná ministerka pre miestny rozvoj Věra Jourová (ANO). Na mimoriadnom rokovaní to dnes schválila česká vláda, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Dnes vláda definitívne prijala uznesenie, v ktorom schválila kandidatúru pani Věry Jourovej," uviedol po rokovaní premiér Bohuslav Sobotka. Jourová sa kandidátkou stala po tom, ako sa koalícia nemohla dohodnúť na jednom z troch pôvodných ašpirantov na kandidáta. Dnes na rokovaní vlády podľa Sobotku neprebehla ani širšia diskusia. Vicepremiér Pavel Bělobrádek doplnil, že zhoda bola jednomyseľná.
      

Zatiaľ nie je jasné, kto Jourovú nahradí na čele ministerstva pre miestny rozvoj. Sama súčasná ministerka navrhuje svoju námestníčku Kláru Dostálovú. Vicepremiér a šéf ANO Andrej Babiš dnes uviedol, že sa s ňou bude chcieť stretnúť. "Ale predpokladám, že pani Jourová neodíde skôr ako 1. novembra, takže máme ešte dosť času," dodal podľa servera Novinky.cz Babiš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies