Kandidáti za KDH sa po prípadnom zvolení do VÚC vzdajú súčastných mandátov

NETKY.SK • 6 November 2013, 14:36 • 2 min
Kandidáti za KDH sa po prípadnom zvolení do VÚC vzdajú súčastných mandátov

BRATISLAVA – Predseda strany KDH Ján Figeľ dnes v Prešove vyhlásil, že kandidáti strany KDH na predsedov samosprávnych krajov Ján Hudacký v Prešovskom kraji, Ivan Uhliarik v Trnavskom a Miroslav Mikolášik v Žilinskom kraji sa po prípadnom zvolení za predsedov krajov vzdajú svojich mandátov poslancov Národnej rady SR či v Európskom parlamente.

slovakia

left justify in out

"KDH ako jediná parlamentná strana na Slovensku už takmer 20 rokov uplatňuje princíp jeden mandát stačí. Považujem to za správne a zodpovedné voči občanom. Sme presvedčení, že robiť jednu robotu poriadne je staré otcovské príslovie, ktoré je osvedčené. To platí aj v týchto voľbách," povedal Figeľ.

Poznamenal tiež, že v budúcnosti by strana KDH chcela nájsť ústavnú väčšinu v parlamente, aby sa tento princíp jedného mandátu stal aj ústavným zákonom. 

Kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja za koalíciu KDH, SDKÚ-DS a MOST-HÍD Hudacký zároveň vyzval všetkých občanov, aby prišli k voľbám a ukázali tak, že im záleží na budúcnosti kraja.

"Vyzývame aj mladých ľudí, ktorým vadí, že tu v PSK nenachádzajú tie príležitosti, aby tu mohli zostať spolu so súrodencami, rodičmi, aby sa tu vedeli realizovať. Teda pozývame všetkých, ktorí chcú zmenu v tomto regióne, ale nielen tu, ale na celom Slovensku, pretože regionálne voľby sú o zmene pomerov aj na celom Slovenku. Ja si myslím, že je načase, aby ľuďom záležalo, aby sa pomery zmenili k lepšiemu," povedal Hudacký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies