Kandidáti na primátorov a starostov už oficiálne kampaňujú, minúť môžu tisíce

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 08:59 • 2 min
Kandidáti na primátorov a starostov už oficiálne kampaňujú, minúť môžu tisíce

BRATISLAVA - Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov už vstúpili do oficiálnej volebnej kampane pred novembrovými komunálnymi voľbami.

slovakia

left justify in out

Tá sa začala 10. júla, kedy bolo v Zbierke zákonov uverejnené rozhodnutie o vyhlásení volieb. Kandidáti môžu na ňu minúť tisíce eur, politická strana až pol milióna eur. Oficiálna kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom komunálnych volieb. Hlasovanie bude v sobotu 10. novembra.

 

Volebná kampaň je podľa zákona akákoľvek činnosť politickej strany, politického hnutia, koalície politických strán a politických hnutí, kandidátov a tretích strán, za ktorú sa obvykle platí úhrada, smerujúca k propagácii ich činnosti, cieľov a programu za účelom získania volenej funkcie. Rozumie sa tým činnosť v prospech aj v neprospech uvedených subjektov.

 

Politická strana, ktorá vedie kampaň, môže na ňu minúť najviac 500.000 eur. Kandidáti na funkciu primátora Bratislavy a Košíc môžu minúť najviac 250.000 eur, uchádzači o posty primátorov, starostov majú limity od 10.000 do 100.000 eur podľa počtu obyvateľov. Kandidáti na šéfov miest a obcí do 5000 obyvateľov majú ešte nižší limit, od 2000 do 5000 eur, závisí od počtu obyvateľov.

 

Kampaň môže podľa zákona viesť aj tretia strana, ktorá je zaregistrovaná v zozname. Môže na ňu vynaložiť najviac 25.000 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies