Kandidáti na primátora M. Ftáčnik a A. Hlina sú proti megakasínu

NETKY.SK • 9 September 2010, 11:29 • 2 min
Kandidáti na primátora M. Ftáčnik a A. Hlina sú proti megakasínu

Kandidáti na primátora M. Ftáčnik a A. Hlina sú proti megakasínu

slovakia

left justify in out

img

Kasíno bolo navrhnuté v takom rozsahu, ktoré nie je pre hlavné mesto SR prijateľné. Počas tematickej konferencie Ako ďalej Bratislava? (8.9.) to povedal o megakasíne v plánovanom multifunkčnom projekte Metropolis v Bratislave kandidát na bratislavského primátora Milan Ftáčnik.
      "Prinieslo by nám problémy takého rozsahu, že by sme si s nimi nevedeli poradiť. To znamená, že kasíno nepovažujem za schodnú cestu," uviedol Ftáčnik, v súčasnosti starosta mestskej časti (MsČ) Petržalka, ktorá susedí s MsČ Jarovce, kde má tiež projekt vyrásť. Petržalskí miestni poslanci odmietli zmenu územného plánu mesta pre potreby projektu, dodal Ftáčnik.
      Podľa ďalšieho kandidáta na bratislavského primátora, podnikateľa Alojza Hlinu, občania intuitívne vycítili nebezpečenstvo, i keď sa im niekto snaží predkladať, že z tejto investície sú ekonomické benefity.
      Predseda parlamentu Richard Sulík prevzal 7. septembra petíciu s 125.640 podpismi proti výstavbe megakasína v Bratislave - Jarovciach od predsedníčky petičného výboru Eleonóry Mackovej. Výbor začal zbierať podpisy 22. decembra 2009.
      Predseda predstavenstva developérskej spoločnosti TriGranit Development Corporation Gábor Zászlós v reakcii na odovzdanie petičných hárkov uviedol, že multifunkčný projekt s investičnými nákladmi 1,5 miliardy eur prinesie nové pracovné miesta a stimuly pre celú ekonomiku SR. Investor TriGranit v súčasnosti upravuje pôvodnú urbanistickú štúdiu, a tak kasína v projekte nezaberú ani dva percentá jeho celkovej plochy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies