Kandidáti na primátora budú diskutovať o probléme bezdomovectva

NETKY.SK • 1 November 2018, 10:03 • 2 min
Kandidáti na primátora budú diskutovať o probléme bezdomovectva

Bratislava – Štyria najrelevantnejší kandidáti na primátora hlavného mesta podľa zverejnených prieskumov budú v utorok (6.11.) podvečer diskutovať v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave o tom, ako sa má postaviť mesto k bezdomovectvu.

slovakia

left justify in out

Diskusiu s kandidátmi s názvom Primátori na periférii pripravila nezisková organizácia Depaul Slovensko v spolupráci so spoločenstvom Ladislava Hanusa.

V publiku majú sedieť aj desiatky ľudí bez domova.

V najväčšej bratislavskej nocľahárni pre ľudí bez domova budú diskutovať Ivo Nesrovnal, Václav Mika, Ján Mrva a Matúš Vallo.

 

"Kandidátov sme vyzvali, aby spolu s nami prišli hľadať odpovede na problematiku bezdomovectva. Naša práca ani práca akéhokoľvek sociálneho pracovníka totiž nikdy nebude efektívna, ak s nami mesto nebude spolupracovať a kooperovať na efektívnych riešeniach a prevencii," povedal riaditeľ Depaul Slovensko Jozef Kákoš.

 

Nezisková organizácia chce diskusiou dosiahnuť, aby sa popri problémoch s dopravou či výstavbou, o ktorých sa hovorí v predvolebnej kampani denne, nezabudlo aj na témy ako gamblerstvo, hazard, drogy a pomoc ľuďom, ktorí žijú na periférii spoločenského záujmu.

Depaul Slovensko patrí už viac ako desať rokov k najväčším organizáciám v Európe, ktoré podávajú pomocnú ruku ľuďom bez domova. V Bratislave denne v jej zariadeniach nájde prístrešie viac ako 250 ľudí.

Primátorom Bratislavy chce byť v tohtoročných komunálnych voľbách deväť mužov a jedna žena. Medzi nezávislými kandidátmi sú súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková.

 

Na bratislavského primátora kandiduje aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných strán Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom Strany moderného Slovenska a s podporou mimoparlamentnej strany NAJ - nezávislosť a jednota i Strany mladých ľudí o hlasy voličov zabojuje Viktor Béreš.

 

Jediným spoločným kandidátom opozície OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy tiež odborný pracovník Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty - strany vlastencov právnik Roman Ruhig.

Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies