Kandidáti na prezidenta FIFA kritizujú Platiniho

NETKY.SK • 27 August 2015, 07:29 • 2 min
Kandidáti na prezidenta FIFA kritizujú Platiniho

LONDÝN - Bývalý reprezentačný kapitán Trinidadu a Tobaga a aktuálne kandidát na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) David Nakhid spochybnil reformátorské ambície Francúza Michela Platiniho, ktorý má záujem o rovnakú funkciu.

slovakia

left justify in out

"Ako by mohol niečo zmeniť? Bol súčasťou aparátu, ktorý priviedol FIFA tam, kde je teraz," povedal pre The Associated Press 51-ročný rodák z Port of Spain.

 

Platiniho korupčný škandál vo vnútri FIFA nezasiahol, ale niektorí funkcionári mu pripomínajú jeho niekdajšie priateľstvo s dosluhujúcim prezidentom Seppom Blatterom zo Švajčiarska. "V dnešnej dobe je v móde byť Blatterovým nepriateľom, ale bol to práve Platini, kto mu v roku 1998 pomohol k prezidentskej stoličke," kritizoval šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA) bývalý viceprezident FIFA a momentálne ďalší z uchádzačov o najvyššiu funkciu vo FIFA Čchung Mong-jun z Kórejskej republiky.


Uchádzači o kreslo šéfa FIFA majú čas na oznámenie kandidatúry do 26. októbra 2015. Prezidenta následne o štyri mesiace zvolia zástupcovia 209 národných federácií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies